2020

Szolgáltatásaink

Fogpótlások

Ha az évek során elveszített fogainkat nem pótoljuk, zavart szenved a rágóképességünk, az ételeket nem tudjuk kellőképpen megrágni, károsodik az emésztőrendszerünk is, de megbomolhat az arc harmóniája, és az esztétikai hiba mellett pszichés problémákat is okozhat. A hiányzó fogakat rögzített és kivehető fogművekkel tudjuk pótolni. A fix pótlások közé tartoznak a koronák, a hidak, az implantátumok, a kivehető pótlások közé pedig a részleges vagy teljes fogsorok, a finommechanikai rögzítő elemekkel fixált fogművek.

A koronákat a funkciójában vagy esztétikájában károsodott fogakra készítjük. A korona a fog teljes felszínét beborítja, tehát a fog csiszolása szükséges hozzá. A koronák készülhetnek aranyból, más fémből, fém és kerámia kombinációjából, műanyagból, vagy fémmentes kerámiából. Esztétikai szempontból a fémmentes kerámia-koronák a legszebbek, ezek hasonlítanak legjobban az eredeti fogakra. Ezek közé tartoznak a Procera, a BelleGlas, az AllCeram, az InCeram és a Cirkoniumoxid vázra égetett porcelán koronák.

Rendelőnkben bármelyik készítésére lehetőség van, de ezek mellett még a CEREC 3D CAD/CAM rendszerrel is dolgozunk. Ez egy számítógép vezérelte tervező és kivitelező rendszer, amely lehetővé teszi, hogy helyben, egy nap alatt elkészíthessünk porcelán koronákat és héjakat a kényelmetlen lenyomatok nélkül.

Hidakat abban az esetben lehet készíteni, ha egy vagy legfeljebb három fog hiányzik egymás mellett, és a hiányt két oldalról jó teherbíró képességű, megfelelő fogak határolják. Ezeket a fogakat vállas preparálással alkalmassá tesszük a koronák viselésére, majd lenyomatot veszünk, és a fogtechnikus elkészíti a hidat vagy hidakat, melyek vázát megpróbáljuk mielőtt a kerámia leplezés rákerülne. A kész fogművet ragasztóanyaggal rögzítjük a fogakra. Készíthetünk híd pótlást úgy is, hogy nem csiszoljuk le a szomszédos fogakat, csupán üregeket fúrunk bele, mintha tömést kapnának a fogak, és ezeket az üregeket a fogtechnikus egy erős szalaggal összeköti és a hézagfogat a két betét rögzíti. A hidak anyaga lehet arany, aranyra égetett kerámia, nikkelmentes fémre égetett kerámia, újabban fantasztikus esztétikájuk miatt előtérbe kerültek a cirkonvázra égetett kerámia hidak is, amelyek a legjobban hasonlítanak az eredeti fogakhoz, azonban áruk kissé magasabb, mint a hagyományos anyagból készült hidaké.

Csapos fogakat akkor készítünk, ha a fogból már csak a gyökere van meg, amely viszont ép és felhasználható. Elkészíthetjük fogtechnikus által lenyomat alapján, vagy direkt módon a rendelőben. A csap anyaga lehet fém, vagy üvegszállal erősített műanyag, amelyet miután ragasztóval rögzítünk a fog gyökércsatornájába, koronát készítünk rá.

A kivehető fogpótlások lehetnek részlegesek, vagy teljesek, a páciensek által könnyen eltávolíthatók, a maradó fogakra és/vagy a nyálkahártya-csontalapzathoz oldható módon rögzülnek. A részleges kivehető lemezes fogművek kapcsolódhatnak a fogakhoz látható és láthatatlan kapcsokkal, ez utóbbiak esztétikailag fix pótlásnak látszanak, stabilabbak kényelmesebbek és drágábbak, de lelkileg könnyebben elviselhetők. A kapcsok lehetnek fémből és műanyagból, maga az alaplemez is készülhet fémből és műanyagból, az előbbi jobban redukálható kevesebb helyet foglal el a szájban, emiatt könnyebben megszokható. Tisztításhoz ezeket a fogműveket a szájból el kell távolítani, különben éjjel nappal hordhatóak.

Ha már csak néhány foga van a betegnek ún. szubtotális foghiányról beszélünk, amelynek protetikai megoldása a teleszkópos fogsor lehet, amikor a maradék fogazatra egy-egy sapka kerül, amelyre a fogsorban lévő másik sapka pontosan illeszkedik rögzítve a megmaradt fogakat és a fogsort is. Ennél a fogpótlásnál a legjobb eredményt abban az esetben érhetjük el, ha ezeket a teleszkóp koronákat aranyból készítjük galvántechnikával. Az ilyen munkák meglepően stabilak és kellemesek a viselőjük számára.

Ha már nincs fog a szájban, teljes kivehető fogpótlás készíthető, mely csak a nyálkahártya-csontalapzatra támaszkodik. A felső fogsorok nagyobb felületen fekszenek fel, kedvezőbb anatómiai adottságok miatt stabilabbak, jobban megszokhatók, mint az alsó teljes fogsorok, hiszen ott a nyelv, az ajkak, a jobban összegyűlő nyál és a kisebb felület miatt jóval kevesebb stabilitás biztosítható.

A kivehető fogpótlásokhoz igény szerint különböző műfogak választhatók, amellyel az eredeti fogak alakja, nagysága, színe megegyezik, vagy amelyhez a legjobban hasonlít.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával