2020

Szolgáltatásaink

CEREC 3D (digitális fogászat)

Azok a pácienseknek, akik szeretnének a több napig tartó kezelések helyett egy ülésben túl lenni bizonyos fogpótlásokon, a rendelőnkben már erre is találnak lehetőséget. A technika fejlettsége ma már lehetővé teszi, hogy lenyomat nélkül, egyetlen kezelés alatt elkészíthessünk rendkívül erős fémmentes kerámia koronákat, héjakat és betéteket (töméseket) a CEREC 3D technológiával.

A CEREC 3D egy számítógéppel vezérelt CAD/CAM tervező és kivitelező rendszer; amely speciális számítógépből, a hozzá illesztett kamerából, a számítógéppel vezérelt fréz-gépből (robot-esztergából) valamint egy ügyes fogorvosból áll. A technika külföldön már néhány éve ismert, Magyarországon azonban még újdonság és csak néhány készülék található belőle.

A kezelés során először előkészítjük a fogat vagy kialakítjuk a szükséges üreget, majd izoláljuk, leszárítjuk, és egy speciális porral bevonjuk a preparált és a szomszédos fogakat (ez utóbbi művelet az optikai tükröződés kiiktatására szolgál). Ezután speciális kamerával 3 dimenziós “virtuális lenyomatot” készítünk az előkészített üregről vagy fogról, ami megjelenik a számítógép képernyőjén, majd úgyszintén a kamera segítségével rögzítjük a szemben lévő fogakat és a harapást is.

A rögzített képeket 3 dimenzióban jeleníti meg a számítógép, amely tetszőlegesen mozgatható, forgatható, és így a fog minden oldala megtekinthető. Ezután a páciens rövid sétát tehet, vagy olvasgathat, esetleg – ha érdekli – rácsodálkozhat, hogyan készül a foga a XXI. században. A képernyőn berajzoljuk a restauráció határait, majd a számítógép megtervezi a fogművet úgy, hogy figyelembe veszi a szemben lévő és a szomszédos fogakat, valamint a harapást is.

Még arra is mód van, hogy koronák esetében a beteg korát is számításba vegye, hiszen a fiatalabb embereknek hegyesebbek a fogaik, míg az idősebbek már abradáltabb (kopottabb) fogakkal rendelkeznek. A számítógép képernyőjén lévő restauráció tetszés szerint még alakítható, egyénivé formázható. Ha kialakítottuk a kívánt formát, a számítógép utasítása szerint kiválasztjuk a megfelelő nagyságú, és a páciens fogszínéhez illeszkedő kerámiatömböt, amelyből a számítógéppel vezérelt robot 5-7 perc alatt rendkívül nagy pontossággal kialakítja a koronát, héjat vagy betétet.

Ezt bepróbálás és esetleges korrigálás után felpolírozunk, szükség esetén egyedileg megfestünk, majd speciális ragasztóanyaggal rögzítjük a fogba. Az eljárással lehetőség van órákon belül esztétikus porcelánkorona, héj vagy betét készítésére a több napos fogatlanság, a lecsiszolt érzékeny fogak, utazgatás, stb. kellemetlenségtől megkímélve a pácienst. Hazánkban ez az eljárás még egészen új, az így készült pótlások nemcsak esztétikusak, de a számítógépes tervezésnek köszönhetően rendkívül pontosan illeszkednek a fogorvos által előkészített fogakra és üregekbe.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával