2020

Szolgáltatásaink

Esztétikus koronák, hidak

Esztétikus korona Koronát abban az esetben készítünk, ha a fog erősen elszíneződött, sok foganyag hiányzik belőle, nagy tömés van benne. A korona minden oldalról beborítja a fogat, védi a külső behatásoktól. Bővebben: A koronához a fog minden oldalából el kell foganyagot csiszolni, majd lenyomatra készíti el a fogtechnikus a megfelelő fogpótlást, amelyet speciális ragasztóval rögzítünk a foghoz. Anyagát tekintve lehet fémkerámia, vagy fémmentes (cirkónium-dioxid, lithium-diszilikát, földpátkerámia) korona. A fémkerámia korona alapja fémötvözet, amelyre a porcelán leplezés égetéssel kerül. A frontfogaknál ez a korona nem ad élethű eredményt, ezért ezen a területen a fémmentes fogpótlást javasoljuk, amelynek anyaga csak kerámia, a foghoz hasonló fényáteresztő képességgel. Ezért olyan élethűek ezek a koronák. Kisebb pótlások elkészítéséhez a rágófogak területére is készíthető kerámia fogmű, amennyiben a páciens nem csikorgat, nincs az ellenkező oldalán nagyfokú foghiánya, nincs harapási eltérése és még néhány kritériumnak meg kell felelni ezen a területen. A cirkonium-dioxid egy fogszínű fém, amely elfedi a nagyobb fokú elszíneződéseket, 2 foghiány is pótólható vele. Manapság már porcelán leplezés nélkül, digitális kivitelezésben csak ebből az anyagból is készülhet fogmű. Hídpótlás 1-2, esetleg 3 fog hiánya esetén, amennyiben a hiányt terhelhető fogak határolják, hídpótlás készíthető. Ebben az esetben a hiányt határoló fogakat le kell csiszolni, lenyomatot kell venni a fogakról, erre készít a fogtechnikus hidat, ahol a lecsiszolt fogakra ragasztott koronák tartják a hiányt pótló fogakat. A híd anyaga lehet fémkerámia, cirkónium-dioxid, esetleg 1 foghiány pótlására lithium-diszilikát. A koronákat felragasztjuk a fogakra egy erre alkalmas ragasztóval.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!