2020

Fog-Blog

Védd vitaminokkal a fogaidat!

A különböző vitaminok és ásványi anyagok nagyon fontos szerepet játszanak a szervezet megfelelő működésében. Ebbe természetesen beletartoznak a fogaink is, így, ha szeretnénk szép és egészséges fogakat, támogassuk őket vitaminokkal.

 A fogainkért épségének megőrzésért sok mindent tehetünk, például ha rendszeresen járunk fogorvosi szűrésre, kerüljük a nagyon cukros ételek fogyasztását, megfelelő fogápolási szereket használunk. Ezenkívül szintén segíthet, ha belülről is támogatjuk a szervezetünket, méghozzá különböző vitaminokkal és nyomelemekkel. Ezt megtehetjük egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással és egyéb vitaminkészítmények alkalmazásával is.

Vitaminokkal az egészséges fogakért!

  • A-vitamin: növeli a nyálkahártya ellenálló képességét, így védve a szervezetet a különböző fertőzésekkel szemben. Serkenti a sebgyógyulást, valamint fontos szerepet játszik a fogínygyulladás megelőzésében, illetve kezelésében. 
  • B-vitamin: ez egy különösen összetett vitamin, amely hasznos munkájával támogatja a test működését. Többek között részt vesz például a szájüreg fájdalmas, gyulladásos betegségek megelőzésében is.
  • C-vitamin: főként a fogíny és a fogágy egészségének megőrzése miatt van rá szükség, hiánya akár foghulláshoz is vezethet. Mivel a szervezetünk nem képes eltárolni a C-vitamint, így a folyamatos pótlásáról nekünk kell gondoskodni. Szerencsére a legtöbb zöldségben és gyümölcsben megtalálható.
  • D-vitamin: létfontosságú vitamin, amely többszempontból is fontos a szervezet működése szempontjából. Javítja az ásványi anyagok felszívódását, így segít minimalizálni azok kiválasztódását. Hozzájárul az egészséges csontokhoz és a fogakhoz, szabályozza a kalcium beépülését és kivonását a csontokból.
  • K-vitamin: fontos szerepet játszik a véralvadás szabályozásában, valamint felel az egészséges fogak, a csontképződés és a megfelelő sebgyógyulásért is. Ha gyakran tapasztalunk fogínyvérzést, töltsük fel a szervezet a K-vitamin raktárit!
 

Az egyes vitaminok tehát nemcsak önmagukban fontosak, hanem egymással szoros összefüggésben állnak, így segítve a különböző anyagok felszívódását. A vitaminokon túl az ásványi anyagoknak is nélkülözhetetlen szerepük van a testünk, így pedig a fogaink egészsége szempontjából is. Erről bővebben egy következő bejegyzésben olvashatsz!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!