2020

Fog-Blog

Védd vitaminokkal a fogaidat!

A különböző vitaminok és ásványi anyagok nagyon fontos szerepet játszanak a szervezet megfelelő működésében. Ebbe természetesen beletartoznak a fogaink is, így, ha szeretnénk szép és egészséges fogakat, támogassuk őket vitaminokkal.

 A fogainkért épségének megőrzésért sok mindent tehetünk, például ha rendszeresen járunk fogorvosi szűrésre, kerüljük a nagyon cukros ételek fogyasztását, megfelelő fogápolási szereket használunk. Ezenkívül szintén segíthet, ha belülről is támogatjuk a szervezetünket, méghozzá különböző vitaminokkal és nyomelemekkel. Ezt megtehetjük egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással és egyéb vitaminkészítmények alkalmazásával is.

Vitaminokkal az egészséges fogakért!

  • A-vitamin: növeli a nyálkahártya ellenálló képességét, így védve a szervezetet a különböző fertőzésekkel szemben. Serkenti a sebgyógyulást, valamint fontos szerepet játszik a fogínygyulladás megelőzésében, illetve kezelésében. 
  • B-vitamin: ez egy különösen összetett vitamin, amely hasznos munkájával támogatja a test működését. Többek között részt vesz például a szájüreg fájdalmas, gyulladásos betegségek megelőzésében is.
  • C-vitamin: főként a fogíny és a fogágy egészségének megőrzése miatt van rá szükség, hiánya akár foghulláshoz is vezethet. Mivel a szervezetünk nem képes eltárolni a C-vitamint, így a folyamatos pótlásáról nekünk kell gondoskodni. Szerencsére a legtöbb zöldségben és gyümölcsben megtalálható.
  • D-vitamin: létfontosságú vitamin, amely többszempontból is fontos a szervezet működése szempontjából. Javítja az ásványi anyagok felszívódását, így segít minimalizálni azok kiválasztódását. Hozzájárul az egészséges csontokhoz és a fogakhoz, szabályozza a kalcium beépülését és kivonását a csontokból.
  • K-vitamin: fontos szerepet játszik a véralvadás szabályozásában, valamint felel az egészséges fogak, a csontképződés és a megfelelő sebgyógyulásért is. Ha gyakran tapasztalunk fogínyvérzést, töltsük fel a szervezet a K-vitamin raktárit!

 

Az egyes vitaminok tehát nemcsak önmagukban fontosak, hanem egymással szoros összefüggésben állnak, így segítve a különböző anyagok felszívódását. A vitaminokon túl az ásványi anyagoknak is nélkülözhetetlen szerepük van a testünk, így pedig a fogaink egészsége szempontjából is. Erről bővebben egy következő bejegyzésben olvashatsz!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával