2020

Fog-Blog

Karantén idején mi a legfontosabb teendőnk fogaik, ínyünk egészségének megőrzése érdekében?

Mi a legfontosabb? A MEGELŐZÉS!!!

A fogorvosi rendelők működését megtiltották, az aktuális kezelések elvégzésére nincs lehetőség, csak sürgősségi ellátás engedélyezett, ezért most a megelőzésre kell nagy hangsúlyt fektetni.

covid fogászat

Mit kell tennünk?

Soha ne halasszuk el az esti fogmosást, de a reggeli után fél órával is jó kis időtöltés lehet. A fogmosáshoz lehetőleg elektromos fogkefét használjunk, mivel ennek sokkal nagyobb a hatékonysága, mint a kézi fogkefének. Ha nincs ilyen otthon, eddig még nem sikerült beszerezni, vagy eldönteni a beszerzését, most itt az alkalom , az Oral-B termékei közül mindenki kedvére és pénztárcájához mérten választhat. A vásárlásra az eFogkefe webshopban is van lehetőség, de más webáruházak kínálatában is szerepelnek a termékek. A teljes fogsor minimum 2 percet igényel, nem hatékony a tisztítás ennél rövidebb idő alatt. Persze, ha csak két foga van valakinek, ahhoz természetesen kevesebb idő is elegendő!

A fogmosást még ki kell egészíteni fogköztisztítással, ez azoknál már nagyon fontos, akinek maradó fogai vannak, amelyhez kis kefécskére van szükség, mivel a szorosan álló fogak közé még a legtutibb elektromos fogkefe sörtéje sem jut el. A fogköztisztító kefék mérete a két szomszédos fog közötti távolságtól függ, ezeket az íny közelében kell bedugni a két szomszédos fog közé úgy, hogy az ínyt ne sértsük meg, majd mindkét fog egymás felé néző felszínét meg kell tisztítani vele. Ha ez megtörtént, le kell mosni a kefét és csak úgy lehet folytatni a következő fogközben. A frontfogaknál a fogselyem használat is megfelelő, de a hásó rágófogaknál mindenképpen a kefékkel tudunk teljes lepedékmentességet elérni.

Ha ellenőrizni szeretnénk a fogmosásunk eredményességét, plakkfestő tabletta, vagy folyadék segítségével tehetjük ezt meg. Anya, apa, nagymami, nagypapi is részt vehet ebben az ellenőrzésben, a gyerkőcök kontrollálása mellett.

A kisgyermekek fogápolása szintén nagyon fontos, 3 éves kor alatt nem ajánlott a fluoridos fogkrém, mivel a picik lenyelik azt és a fluorid káros a kis szervezetükre. Anyukák figyelmébe ajánlom, hogy ne adjanak a kicsiknek cukros, mézes cumit, italokat, mivel a cukor, a méz károsítja a kis fogakat, elszuvasodnak és letöredeznek. Folyadékpótlásra a víz kiváló, ha ezt szokja meg a gyermek, nem is fog vágyni másra. A lyukas fogakat nagyon alaposan kell megtisztítani, azzal lelassíthatjuk a további romlását. Segítsünk mindig a fogmosásban és ellenőrizzük le a hatékonyságát! Nem szabad lefeküdni aludni fogmosás nélkül!

Az esti fogmosást szájöblítő használatával „koronázzuk” meg. A gyerekeknél az Elmex, a felnőtteknél a Meridol, a Lakalut, a Parodontax, a Curasept jó választás.

Ha  vérzik az ínyünk valahol, nem a kíméletesebb fogápolással segítünk, sőt azzal teszünk rosszat! Ilyenkor bátran és kíméletlenül sikáljuk meg ínyünket is, igaz, hogy kellemetlen lesz és még fájni is fog, de a lepedék gondos eltávolításával gyorsan meg fog gyógyulni az ínyünk.

Mindegyik terméket meg tudjátok rendelni tőlünk is online a rendelo@agident.hu címen. Amennyiben kérdésetek van, vagy bármilyen probléma felmerül, hívjatok, írjatok bátran!

 

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával