2020

Fog-Blog

Gondolnád, hogy egy tömés készítésének is van némi kockázata?

Mindenki tudja, de sajnos nem mindenki tartja fontosnak, hogy évente egyszer felkeresse fogorvosát fogászati szűrővizsgálat miatt. A kezdeti szuvasodások a páciens számára nem láthatók, érezhetők, de a fogorvosi vizsgálatkor során, felfedezhetők, gyógyításuk egyszerű és kockázatmentes. Ha a szuvasodás már mélyebbre terjed, több kockázattal is lehet számolni. A két fog közötti szuvasodás érintheti mindkét fogat, sokszor csak a feltárás után derül ki, hogy a felfedezett rossz fog melletti fog is lyukas és kezelésre szorul. fog tömés és szuvasodás Ha túl mélyre terjed a szuvasodás, elérheti a gyökércsatornát és már sok esetben nem kerülhető el a gyökérkezelés, amely többgyökerű fogaknál macerás és nem mindig lehet sikeres, hiszen a gyökerek alakja, a csatornák helyzete, meghatározza az eredményességet is. Ha túl görbe a gyökér, ha a csatorna formája, lefutása nem teszi lehetővé a gyökér feltárását, gyökércsúcsig érő feltágítását, tömését, nem lehet sikeres a kezelés, bár ma már a mikroszkóp segítségével csodákra is képesek vagyunk! Ez a kezelés viszont nagyon költséges! A mély lyukaknál, amikor a gyökércsatorna nem nyílt meg a fúrás során, de nagyon közel van az üreg alapjához, a tömés elkészülte után lehet hidegre, melegre érzékeny a fog, ez utóbbi érzékenység már utal a fog elhalására sajnos. Jelentkezhet spontán fájdalom, kopogtatási, ráharapási érzékenység a tömés utáni napokban. Ezekkel a panaszokkal vissza kell menni a fogorvoshoz, az érzékenységtől függően orvosolni kell a problémákat. Mindezek tudatában javasoljuk évente egyszer elmenni fogorvoshoz még akkor is, ha nincs panaszunk, mert a panaszmentesség nem jelenti a fogaink jó állapotát is!!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!