2020

Fog-Blog

Gondolnád, hogy egy tömés készítésének is van némi kockázata?

Mindenki tudja, de sajnos nem mindenki tartja fontosnak, hogy évente egyszer felkeresse fogorvosát fogászati szűrővizsgálat miatt. A kezdeti szuvasodások a páciens számára nem láthatók, érezhetők, de a fogorvosi vizsgálatkor során, felfedezhetők, gyógyításuk egyszerű és kockázatmentes. Ha a szuvasodás már mélyebbre terjed, több kockázattal is lehet számolni. A két fog közötti szuvasodás érintheti mindkét fogat, sokszor csak a feltárás után derül ki, hogy a felfedezett rossz fog melletti fog is lyukas és kezelésre szorul.

fog tömés és szuvasodás

Ha túl mélyre terjed a szuvasodás, elérheti a gyökércsatornát és már sok esetben nem kerülhető el a gyökérkezelés, amely többgyökerű fogaknál macerás és nem mindig lehet sikeres, hiszen a gyökerek alakja, a csatornák helyzete, meghatározza az eredményességet is. Ha túl görbe a gyökér, ha a csatorna formája, lefutása nem teszi lehetővé a gyökér feltárását, gyökércsúcsig érő feltágítását, tömését, nem lehet sikeres a kezelés, bár ma már a mikroszkóp segítségével csodákra is képesek vagyunk! Ez a kezelés viszont nagyon költséges!

A mély lyukaknál, amikor a gyökércsatorna nem nyílt meg a fúrás során, de nagyon közel van az üreg alapjához, a tömés elkészülte után lehet hidegre, melegre érzékeny a fog, ez utóbbi érzékenység már utal a fog elhalására sajnos. Jelentkezhet spontán fájdalom, kopogtatási, ráharapási érzékenység a tömés utáni napokban. Ezekkel a panaszokkal vissza kell menni a fogorvoshoz, az érzékenységtől függően orvosolni kell a problémákat. Mindezek tudatában javasoljuk évente egyszer elmenni fogorvoshoz még akkor is, ha nincs panaszunk, mert a panaszmentesség nem jelenti a fogaink jó állapotát is!!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával