2020

Fog-Blog

Allergiásoknak néhány jó tanács!

Környezetemben sok légúti allergiás ember van, akik közül többen tapasztalták már, hogy allergiás panaszaik – főleg allergiaszezonban – olyankor is erősödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetükben. A panaszokat ez esetben keresztallergia is okozhatja. A keresztallergia azt jelenti, hogy bizonyos anyagok képesek más anyagot helyettesíteni, utánozni, ami az allergiás tünetek megjelenését eredményezheti.

Keresztallergia

A keresztallergia hátterében az anyagok kémiai szerkezetének hasonlósága áll. Olyan kicsi a két anyag közötti kémiai szerkezeti különbség, hogy sok szervezet, különösen akkor, ha már fokozottan érzékeny az egyik anyagra, nem tud különbséget tenni közöttük. Egyik legismertebb a görögdinnye-parlagfű keresztallergia. Jellemző keresztallergia még a parlagfű-paradicsom, a parlagfű-uborka, a parlagfű-sárgadinnye is.

A légúti allergia legismertebb tünetei közé tartozik a tüsszögés, az orrfolyás, a könnyezés, a szemviszketés, a torokkaparás és rosszabb esetben az asztmatikus panaszok. Mindez tulajdonképpen egy helyi gyulladásos elváltozás következménye, ami nyálkahártya-duzzanattal, váladékképződéssel és viszketéssel jár együtt.

Keresztallergia esetén a szájüregben kellemetlen viszkető érzés tapasztalható, megduzzadhat az ajak, a nyelv, a torok. Ha a keresztallergiát okozó ételeket kihagyjuk az étrendből, a kellemetlen tüneteket enyhíteni tudjuk. Nem könnyű ezekről a finomságokról lemondani! A hűsítő görögdinnyéről, az édes paradicsomról, a fincsi uborkáról nehéz lemondani a napi étkezés során, hiszen ezek szuperélelmiszerek, amelyek nagyon hasznosak egészségünk, fiatalságunk megőrzésében.

Mi A megoldás?

Viseljük a kellemetlen tüneteket? Ne együnk ezekből a finomságokból? Megoldást jelenthet az immunterápia, mivel az allergia a szervezet védekező rendszerének, az immunrendszernek zavara.
Ma az immunterápia a gyakorlatban szélesebb körben alkalmazott módszer, amely alkalmas arra, hogy az allergiás betegség “természetes lefolyását” megváltoztassa, lefékezze.

A specifikus immunterápia célja, hogy az allergiás beteg szervezete lépésről lépésre hozzászokjon az allergiát kiváltó anyaghoz, jelentős az allergia kezelésében, mert csupán ez képes a tüneteken kívül az allergia okára is hatni.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával