2020

Fog-Blog

Mit tegyünk, ha kullancsot találunk a bőrünkben?

Néhány hasznos tanácsot szeretnék adni a hatékony kullancseltávolításhoz.

A jó idő, a nyár kiváló alkalmat ad a kirándulásra, amely után tanácsos magunkon, családtagjainkon, barátainkon kullancs kutatást tartani. Ha már hoztunk magunkon egy példányt, nem szabad bekenni olajjal, vagy más anyaggal, gyufával sem érdemes próbálkozni, tilos hegyes eszközt, éles tárgyat használni, mivel ezekkel átszakíthatjuk a kullancs potrohát, ezáltal az esetleges fertőzött béltartalom bekerülhet az emberi szervezetbe. Kullancs eltávolítása A leghatékonyabb eltávolító eszköz a kullancscsipesz, amely beszerezhető a gyógyszertárakban és otthon tárolható, így szükség esetén kéznél van a gyors beavatkozáshoz. Nem szükséges hozzá orvos felkeresése, steril körülmény, legfontosabb a kullancs felfedezése után annak gyors eltávolítása. A kullancsot a feje végénél, a bebújt fej tövénél kell a kullancscsipesszel megfogni és tekergetés nélkül ki kell húzni. Eltávolításkor a kullancs feje beszakadhat, ilyenkor nem kell megijedni, az már nem fertőz, néhány napon belül kilökődik a bőrből. Ha sikerült kivenni a kullancsot, fertőtleníteni kell alkohollal, vagy jóddal a sebet, fel kell írni a csípés helyét és időpontját, ( érdemes fotót készíteni a csípés helyéről ), a gyógyszertárban kapható kullancsbeküldő szettben a kiszedett kullancsot laboratóriumi vizsgálatra küldeni a Lyme-kór vizsgálata miatt. A csípés helyét 1-2 hétig figyeljük meg, ha bármi elváltozást tapasztalunk, vagy ha a megérkezett labor eredmény pozitív, érdemes felkeresni háziorvosunkat! Ettől kezdve már a szakszerű orvosi ellátás elkerülhetetlenül fontos!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!