2020

Fog-Blog

Érzékenyek a fogai? Tanácstalan mit tegyen ellene?

A fogak érzékenysége gyakori panasz a fogorvosi rendelőben, az okok felderítése után a probléma kezelése a fogorvos feladata. A fogak érzékenységét sokféle dolog okozhatja, lehet a fog szuvas, érhette ütés, trauma a fogat, fogfehérítés történt, vagy egy kezelés következményeként lehet a fog belsejében kialakult gyulladás miatt az ideg sérült, elhalt és még sorolhatnám az okokat.

fogászat fogérzékenység

Ha az érzékenység nem folyamatos, hanem szúró jellegű, egyes ételek fogyasztása után tapasztalható, hamar elmúlik, akkor nagy a valószínűsége, hogy az ínyvisszahúzódás, a fogak kopása miatt szabaddá váló dentin érzékenysége a „bűnös”. A fogakat borító zománc alatt lévő dentin már élő szövet, dentincsatornácskák hálózzák be a szerkezetét, ha a fog felszínéről a zománc lekopik, pl. csikorgatás miatt, vagy fogíny visszahúzódás következtében a fognyak szabaddá válik, ezek a csatornácskák megnyílnak, a külső ingerek hatására rövid, de éles fájdalmat tapasztalhatunk. Hideg-meleg, édes-savanyú ételek, hideg levegő, vagy akár a fogmosás is okozhat nyilalló fájdalmat. A fogorvos felkeresése elengedhetetlen, aki meg tudja állapítani hogy a fogérzékenység oka valóban a dentin érzékenysége miatt van, így annak kezelése hogyan történjen.

A dentinérzékenység kezelésére a Sensodyne Rapid fogkrémet ajánljuk napi kétszeri fogmosáshoz és ezzel gyors eredményt lehet elérni a fájdalom enyhítésére illetve megszüntetésére. Puha sörtéjű fogkefe, illetve elektromos fogkefe használatával kíváló hatást érhetünk el, megszűnnek a nyilalló fájdalmak, újra élvezhetjük pl. a fagyizást, a hideg sört, a síelést télen.

 

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával