2020

Fog-Blog

Érzékenyek a fogai? Tanácstalan mit tegyen ellene?

A fogak érzékenysége gyakori panasz a fogorvosi rendelőben, az okok felderítése után a probléma kezelése a fogorvos feladata. A fogak érzékenységét sokféle dolog okozhatja, lehet a fog szuvas, érhette ütés, trauma a fogat, fogfehérítés történt, vagy egy kezelés következményeként lehet a fog belsejében kialakult gyulladás miatt az ideg sérült, elhalt és még sorolhatnám az okokat. fogászat fogérzékenység Ha az érzékenység nem folyamatos, hanem szúró jellegű, egyes ételek fogyasztása után tapasztalható, hamar elmúlik, akkor nagy a valószínűsége, hogy az ínyvisszahúzódás, a fogak kopása miatt szabaddá váló dentin érzékenysége a „bűnös”. A fogakat borító zománc alatt lévő dentin már élő szövet, dentincsatornácskák hálózzák be a szerkezetét, ha a fog felszínéről a zománc lekopik, pl. csikorgatás miatt, vagy fogíny visszahúzódás következtében a fognyak szabaddá válik, ezek a csatornácskák megnyílnak, a külső ingerek hatására rövid, de éles fájdalmat tapasztalhatunk. Hideg-meleg, édes-savanyú ételek, hideg levegő, vagy akár a fogmosás is okozhat nyilalló fájdalmat. A fogorvos felkeresése elengedhetetlen, aki meg tudja állapítani hogy a fogérzékenység oka valóban a dentin érzékenysége miatt van, így annak kezelése hogyan történjen. A dentinérzékenység kezelésére a Sensodyne Rapid fogkrémet ajánljuk napi kétszeri fogmosáshoz és ezzel gyors eredményt lehet elérni a fájdalom enyhítésére illetve megszüntetésére. Puha sörtéjű fogkefe, illetve elektromos fogkefe használatával kíváló hatást érhetünk el, megszűnnek a nyilalló fájdalmak, újra élvezhetjük pl. a fagyizást, a hideg sört, a síelést télen.  

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!