2020

Fog-Blog

Mikor halaszthatatlan a tejfog eltávolítása?

Normál esetben a maradó fogak növekedésekor keletkező nyomás hatására a tejfogak gyökere fokozatosan felszívódik, a tejfog mozgathatóvá válik, végül kilökődik, vagy a gyerekek maguk „húzzák ki” az ínyből és láthatóvá válik a felnőtt fog. A kiesett tejfognak nincs gyökere, csak a koronai része marad meg belőle. Mi van akkor, ha mégsem szívódik fel a tejfoggyökér és a maradó fog már megjelenik az ínyen a tejfog fölött, mellett, de a tejfog meg sem mozdul?

tejfog

Ebben az esetben érdemes felkeresni fogorvosunkat, hogy a „bennmaradó”, tejfogat eltávolítsa, hiszen a felnőtt fog akadályozása miatt ferdén fog kinőni, ami később elkerülhetetlenné teheti a fogszabályozást. A fogtorlódás egyik oka lehet a hosszabb ideig bennmaradó tejfog. Kisebb szabálytalan növekedést megold a természet az állcsontok fejlődése során, de a nagyobb rendellenességek már korrigálásra szorulhatnak. Érdemes figyelemmel kísérni gyermekeink fogváltását, hogy elkerülhető legyen a torlódott fogazat. Javasoljuk már 4 éves kórtól a rendszeres látogatást a picurral a fogászaton, ahol a fogorvos kiszűri, ha valami gond van, vagy lehet a kis fogakkal.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával