2020

Fog-Blog

Milyen hatással van a kánikula fogainkra?

Tapasztaljuk a szabadban, hogy igen csak nyári meleg időjárás köszöntött ránk. Sok helyen légkondival enyhítik a meleget, van aki élvezi, van aki szenved ettől a magas hőmérséklettől, különösen a változó kórban lévő hölgyek többsége viseli nehezebben a közel 40 fokot. Hogyan reagálnak fogaink erre a magas, nagy páratartalmú hőmérsékletre?

Bizony vannak olyan fogak, amelyek, ha eddig nem is voltak panaszosak, most fájni kezdenek, vagy az arc is akár megdagadhat. Ha panaszmentes, de gócós fogunk van, vagy kisebb, nagyobb gyulladás van a gyökércsúcs körül, vagy mély szuvasodás miatt elhalófélben van a fog, vagy régi gyökérkezelt fogunkban meg nem tömött, vagy nem falálló gyökértöméssel ellátott csatorna található, bizony most erős fájdalmat okozhat a meleg!

Érezhetünk intenzív fájdalmat, kopogtatási érzékenységet, duzzanatot az ínyünkön, vagy az arcunkon, vagy feszülést a fogunkban. Nehezebben gyógyulnak a kihúzott fogak sebei, a műtéti területek, tovább tart a gyógyulási folyamat, ha bölcsességfogak kell eltávolítani ebben az időben, könnyebben kiesik a vérrög, amelynek foghúzás után az üregben kell maradnia a gondtalan gyógyuláshoz.

arcpuffadás

Ha légkondis helységből kimegyünk, vagy a melegből bemegyünk lehűtött szobába, szintén jelezhetnek a „beteg” fogaink. Sok esetben panaszmentes fogak is hirtelen felhívhatják magukra a figyelmet, hogy valami nincs rendben. Nem szabad ezeket a jeleket figyelmen kívül hagyni! Mit lehet tenni, hogy ezek ne következzenek be, vagy ha bekövetkeznek hogyan kezeljük a tüneteket?

Foghúzás, műtéti fogeltávolítás, implantáció, más „véres” beavatkozás után nagyon fontos a jegelés az orvos utasítása szerint! Ez általában az első napon 5-10 perc közötti jegelést, ( igazán jegelést, nem csak hűtést!!! jelent ), ½ óra szünetekkel, a 2. napon a jegelés ideje marad 5-10 perc, a szünetek 3/4 óra legyen, a 3. napon a jegelést óránként kell ismételni. A 4. naptól 3-4 alkalommal célszerű jegelni a fájdalomtól, duzzanattól függően. A jegelés enyhe fájdalomcsillapító hatású is!

A panaszmentes, tünetmentes, de „beteg” fogak kiszűrése fontos ilyen hőségben, ezért érdemes felkeresni fogorvosunkat egy panoráma, vagy egy kis RTG felvétel készítése miatt. Gyanúsak a gyökértömött, különösen a régen kezelt fogak, a letöredezett, mélyen szuvas, vagy nagy töméssel rendelkező fogak, a félig előtört bölcsességfogak. Nem érdemes halogatni a fogorvos látogatását, súlyosabb problémát előzhetünk meg a konzultációval!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával