2020

Fog-Blog

Digitális fogászat? Mit is jelent?

Gondolom sok embernek vettek már fogászaton lenyomatot a fogairól, amely „átélése” nem túl kellemes művelet, különösen a felső fogaknál. Sokszor azt érzi az ember, hogy megfullad, nem kap levegőt, hányingere van. Ennek most már vége, a digitális világ meghozta a megoldást!

Digitális fogászat cerec

Elképesztő gyorsasággal tört utat magának a fogászatban is a digitalizáció. Rendelőnkben már több, mint 10 éve működik a CAD/CAM rendszer, ami az előszobája volt a ma már elkerülhetetlen innovációnak. Ezzel a rendszerrel a szék mellett tudunk készíteni betéteket, szóló koronákat, amelyekhez a lenyomatot nem hagyományos módon, a páciens száját teletömve tudunk levenni, hanem egy kamera segítségével pásztázzuk végig a fogakat alul, felül és összeharapva. Ez a módszer sokkal kényelmesebb, rendkívül pontos, nem kell visszarendelni a beteget, a várakozási idő minimálisra csökkenthető, hiszen a gép 10-15 perc alatt kifaragja a számítógépes tervezés folyamata után a fogművet. Most már odáig jutott ez a fejlesztés, hogy nagyobb pótlásoknál is lehetővé vált a kamerás lenyomatvételi technika, mely felvételeket az interneten keresztül juttatunk el a fogtechnikai laborba, ahol számítógépes tervező programmal történik a fogmű tervezése, majd egy faragógép a kiválasztott színű és anyagú blokkból kifaragja a kívánt fogművet, majd a kidolgozás után a labor eljuttatja a rendelőbe a kész fogpótlást. Hasznos segítsége a módszernek még, hogy a technikus a  tervezés után  e-mailben átküldi a digitális terveket a fogorvosnak, aki szemrevételezi, kontrollálja, észrevételeit leírja, átbeszélik a látványtervet és, ha minden rendben van, mehet a faragás.

Hát nem fantasztikus, lenyűgöző ez a  technika? Persze nem kevés anyagi ráfordítást, szakmai továbbképzést igényel, mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről, de ez a jövő és a páciensek érdekeit szolgálja. Mi már felkészültünk rá!!!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával