2020

Fog-Blog

Digitális fogászat? Mit is jelent?

Gondolom sok embernek vettek már fogászaton lenyomatot a fogairól, amely „átélése” nem túl kellemes művelet, különösen a felső fogaknál. Sokszor azt érzi az ember, hogy megfullad, nem kap levegőt, hányingere van. Ennek most már vége, a digitális világ meghozta a megoldást!

Digitális fogászat cerec

Elképesztő gyorsasággal tört utat magának a fogászatban is a digitalizáció. Rendelőnkben már több, mint 10 éve működik a CAD/CAM rendszer, ami az előszobája volt a ma már elkerülhetetlen innovációnak. Ezzel a rendszerrel a szék mellett tudunk készíteni betéteket, szóló koronákat, amelyekhez a lenyomatot nem hagyományos módon, a páciens száját teletömve tudunk levenni, hanem egy kamera segítségével pásztázzuk végig a fogakat alul, felül és összeharapva. Ez a módszer sokkal kényelmesebb, rendkívül pontos, nem kell visszarendelni a beteget, a várakozási idő minimálisra csökkenthető, hiszen a gép 10-15 perc alatt kifaragja a számítógépes tervezés folyamata után a fogművet. Most már odáig jutott ez a fejlesztés, hogy nagyobb pótlásoknál is lehetővé vált a kamerás lenyomatvételi technika, mely felvételeket az interneten keresztül juttatunk el a fogtechnikai laborba, ahol számítógépes tervező programmal történik a fogmű tervezése, majd egy faragógép a kiválasztott színű és anyagú blokkból kifaragja a kívánt fogművet, majd a kidolgozás után a labor eljuttatja a rendelőbe a kész fogpótlást. Hasznos segítsége a módszernek még, hogy a technikus a  tervezés után  e-mailben átküldi a digitális terveket a fogorvosnak, aki szemrevételezi, kontrollálja, észrevételeit leírja, átbeszélik a látványtervet és, ha minden rendben van, mehet a faragás.

Hát nem fantasztikus, lenyűgöző ez a  technika? Persze nem kevés anyagi ráfordítást, szakmai továbbképzést igényel, mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről, de ez a jövő és a páciensek érdekeit szolgálja. Mi már felkészültünk rá!!!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!