2020

Fog-Blog

Mit hoz a jövő a fogászatban?

A legújabb orvosi technológiákat tanulmányozva arra a megállapításra juthatunk, hogy a kezelések és a megelőzések terén számos változást fogunk tapasztalni a jövőben. Néhány évtizeddel ezelőtt az emberek nem tudták elképzelni sem, hogy mekkora fordulatot fognak hozni a számítógépek az élet minden területén, ugyanúgy még megjósolni sem lehet hová fog fejlődni a technológia.

A fogászat jövője

Az őssejtek használata szájszövetek regenerálása terén, vagy a nyáldiagnosztika ma már jól ismert eljárások, de hamarosan még megdöbbentőbb változásokkal fogunk találkozni.

Hallottál már a plazma fogkefékről, melyek impulzuson alapuló, atmoszférikus plazma segítségével hoznak létre ionokat és elektronokat, amik gyengítik és teljesen megszüntetik a fogkő és a fog felszínének a kapcsolatát?

Tudod mik azok a biomarkerek, amelyek több tucat betegség kapcsán már hasznosnak bizonyultak?  Ezek segítségével eljöhet az az idő, amikor csak besétálunk egy gyógyszertárba, kiválasztjuk annak a betegségnek a biomarkerét tartalmazó kazettát, amelyre kíváncsiak vagyunk, az érzékelőre ejtve néhány csepp nyálat, majd egy elemző készülékbe helyezve a kazettát, percek alatt az okos telefonunkra érkező üzenetből megtudhatjuk, hogy az adott betegség fenyeget-e minket, vagy sem.

Hallottál már arról a rágógumiról, amely keserű ízt kibocsájtva képes jelezni, ha gyulladás van a szervezetünkben? Néhány perces rágózás után máris kiderül, ha valami komoly betegség veszélye  áll fenn.

Izgalmasnak ígérkezik a jövő mind a fogászat, mind az egész orvostudomány terén a diagnosztika, a kezelés és a megelőzés kapcsán egyaránt. Szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy mindezeknek az új dolgoknak tanúi lehetünk és a csodálatos tudományos fejlődéseket átélhetjük.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!