2020

Fog-Blog

Mikor lehet, vagy kell a tejfogat eltávolítani?

Abban az esetben, ha a tejfog nagyon szuvas, már többször gyulladt, fájdalmas volt, mozog, vagy gyökérkezeléssel nem tartható már a szájban, sor kerülhet kihúzására. Eltávolítása előtt mérlegelni kell annak okát, súlyát és következményeit, hiszen a fogváltás nem sorban következik be, így a korai tejfog elvesztés fogtorlódást okozhat, amely fogszabályozást, vonhat maga után.

gyerek fogászat

Előfordulhat, hogy a maradó fog csírája hiányzik, ilyenkor a tejfog gyökere nem szívódik fel, nem esik ki magától, a tejfog megmarad a maradó fogak között, ám kisebb és más színű lesz, ami esztétikai gondokat okoz, különösen lányoknál. Az ilyen „benn maradt” tejfog eltávolítása már fogpótlási igényeket von maga után.

A tejfogak eltávolítása érzéstelenítésben történik, erősen mozgó fogaknál elegendő szokott lenni a nyálkahártya zsibbasztása felületi érzéstelenítő zselével, vagy spray-vel, más esetben injekciót kap a kis páciens. Ennek beadása sokszor nem könnyű feladat!!

Fogváltáshoz közeli időszakban a tejfognak gyökerein már felszívódás történt, így a fog eltávolítása nem nagy trauma a kicsiknek.

Ha a tejfog eltávolítása a fogváltás előtt több, mint 1 évvel történik, fontos olyan helyfenntartó viselése, amely nem engedi, hogy a szomszédos fogak elzárják a kihúzott fog helyét. Így el lehet kerülni a maradó fogak előtörési rendellenességét, a mélyharapás, a tengelyeltérés, a soron kívül, vagy belül állását, amelyeket csak fogszabályozó készülékkel lehet korrigálni.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával