2020

Fog-Blog

Mikor lehet, vagy kell a tejfogat eltávolítani?

Abban az esetben, ha a tejfog nagyon szuvas, már többször gyulladt, fájdalmas volt, mozog, vagy gyökérkezeléssel nem tartható már a szájban, sor kerülhet kihúzására. Eltávolítása előtt mérlegelni kell annak okát, súlyát és következményeit, hiszen a fogváltás nem sorban következik be, így a korai tejfog elvesztés fogtorlódást okozhat, amely fogszabályozást, vonhat maga után. gyerek fogászat Előfordulhat, hogy a maradó fog csírája hiányzik, ilyenkor a tejfog gyökere nem szívódik fel, nem esik ki magától, a tejfog megmarad a maradó fogak között, ám kisebb és más színű lesz, ami esztétikai gondokat okoz, különösen lányoknál. Az ilyen „benn maradt” tejfog eltávolítása már fogpótlási igényeket von maga után. A tejfogak eltávolítása érzéstelenítésben történik, erősen mozgó fogaknál elegendő szokott lenni a nyálkahártya zsibbasztása felületi érzéstelenítő zselével, vagy spray-vel, más esetben injekciót kap a kis páciens. Ennek beadása sokszor nem könnyű feladat!! Fogváltáshoz közeli időszakban a tejfognak gyökerein már felszívódás történt, így a fog eltávolítása nem nagy trauma a kicsiknek. Ha a tejfog eltávolítása a fogváltás előtt több, mint 1 évvel történik, fontos olyan helyfenntartó viselése, amely nem engedi, hogy a szomszédos fogak elzárják a kihúzott fog helyét. Így el lehet kerülni a maradó fogak előtörési rendellenességét, a mélyharapás, a tengelyeltérés, a soron kívül, vagy belül állását, amelyeket csak fogszabályozó készülékkel lehet korrigálni.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!