2020

Fog-Blog

Mikor kell a tejfogat gyökérkezelni és hogyan történik a kezelés?

A tejfogak szuvasodása hamar eléri a fogbelet, gyulladást, elhalást okozva a fogban. Ilyenkor a fog nagyon érzékeny lesz hömérséklet változásra, ráharapásra, nyomásra, esetleg már magától is fájni kezd. A fertőzött, vagy már elhalt szöveteket el kell a fogból távolítani, ilyenkor beszélünk a tejfog gyökérkezeléséről. A gyulladás mértéke határozza meg a szükséges beavatkozást. Amennyiben csak a fogideg koronai része érintett, de a gyökéri része egészséges, a szuvas részeket, a fertőzött fogideget eltávolítjuk, a gyökéri részt nem bántjuk, a fog koronai részébe egy alábélelő, szigetelő anyagot helyezünk. Ez a későbbi fogváltást,a tejfog felszívódását a nem zavarja.

Tejfog gyökérkezelése

Abban az estben, ha gyermek ínye, arca már duzzadt, akkor a teljes fogbél eltávolítása szükséges. Először érzéstelenítést adunk, majd megnyitjuk a fogat a rágófelszín felől, hogy a felgyülemlett folyadék távozni tudjon. Szükség esetén fájdalomcsillapítót, antibiotikumot adunk. A kezelés hasonlít a felnőtt fogak gyökérkezeléséhez, mivel eltávolítjuk a gyulladt szövetet, kitisztogatjuk, fertőtlenítjük a gyökércsatornákat, majd feloldódó gyökértömő anyaggal és jól záródó töméssel látjuk el a fogat. A gyökértömő anyag nem zavarhatja a tejfog gyökereinek felszívódását és a maradó fogak előtörését.

Amennyiben nem bvégezzük el időben a tejfog gyökérkezelését, a mélyben fennálló gyulladás a fejlődő maradó fogak csíráját veszélyeztetheti, színét, formáját fejlődésében megzavarhatja.

Fontos mérlegelni, hogy a beteg tejfogat gyökérkezeljük, vagy eltávolítását javasoljuk. Döntésünkben fontos tényező a gyulladás mértéke , a csont és az íny érintettsége, illetve a fogváltás időpontja.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával