Fog-Blog

Érdekes tudnivaló a fogcsíra hiányáról

A fogazatot érintő számbeli rendellenességek közül a fogcsíra hiánya említésre méltó, sokakat érintő probléma. Kialakulásában alapvető szerepe van a genetikának, de a külső tényezők  sem elhanyagolhatóak: pl. fertőzések, gyógyszerek, trauma. Már a tejfogazatban is jelentkezhet, elsősorban a frontfogaknál, a maradó fogazatban gyakori a felső kismetszők, a bölcsességfogak, a második nagyőrlők hiánya.

fogcsíra hiány

A fogcsírahiány kedvezőtlen esztétikai hatása mellett súlyosabb következményekkel is jár, parodontális (fogágyat érintő) elváltozásokat, a fogágy fejlődési zavarát, csökkent rágási képességet, beszédhibákat is okozhat. Felismerése, kezelése nagyon fontos feladata a szülőknek és a fogorvosoknak.

A tejfogcsírák hiánya gyakran együtt jár a maradó fogcsírák hiányával!

Nagyon fontos lenne a kicsiket már 3 éves kórtól elvinni fogorvoshoz, hogy kiderüljön az esetleges tejfogcsíra hiánya. A tejfogak pótlása nem megoldható, hiszen az állcsontok 18 éves korig növekednek, fejlődnek. A maradó fogcsíra hiányát, ha időben felismerésre kerül, a fogak szabályozásával, a helyes harapási forma elérésével, későbbi implantációval pótolhatjuk, megakadályozva ezzel súlyosabb problémákat, amelyeknek kezelése hosszadalmas és költséges lenne.

Érdemes odafigyelni az apró, de lényeges, a gyermekünk későbbi fejlődését befolyásoló problémára!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával