2020

Fog-Blog

Érdekes tudnivaló a fogcsíra hiányáról

A fogazatot érintő számbeli rendellenességek közül a fogcsíra hiánya említésre méltó, sokakat érintő probléma. Kialakulásában alapvető szerepe van a genetikának, de a külső tényezők  sem elhanyagolhatóak: pl. fertőzések, gyógyszerek, trauma. Már a tejfogazatban is jelentkezhet, elsősorban a frontfogaknál, a maradó fogazatban gyakori a felső kismetszők, a bölcsességfogak, a második nagyőrlők hiánya.

fogcsíra hiány

A fogcsírahiány kedvezőtlen esztétikai hatása mellett súlyosabb következményekkel is jár, parodontális (fogágyat érintő) elváltozásokat, a fogágy fejlődési zavarát, csökkent rágási képességet, beszédhibákat is okozhat. Felismerése, kezelése nagyon fontos feladata a szülőknek és a fogorvosoknak.

A tejfogcsírák hiánya gyakran együtt jár a maradó fogcsírák hiányával!

Nagyon fontos lenne a kicsiket már 3 éves kórtól elvinni fogorvoshoz, hogy kiderüljön az esetleges tejfogcsíra hiánya. A tejfogak pótlása nem megoldható, hiszen az állcsontok 18 éves korig növekednek, fejlődnek. A maradó fogcsíra hiányát, ha időben felismerésre kerül, a fogak szabályozásával, a helyes harapási forma elérésével, későbbi implantációval pótolhatjuk, megakadályozva ezzel súlyosabb problémákat, amelyeknek kezelése hosszadalmas és költséges lenne.

Érdemes odafigyelni az apró, de lényeges, a gyermekünk későbbi fejlődését befolyásoló problémára!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!