Fog-Blog

A fogínygyulladás tünetei

Fáj, vérzik, duzzadt a fogínye?

A  fogínygyulladás sok embernél okoz panaszt, kellemetlen tüneteket. Az okok között szerepelnek a fogkő, a nem megfelelő, vagy hiányos szájápolás, a lyukas fogak, a rossz fogpótlások, vagy a túlérő, nem polírozott tömések.

A fogínygyulladás tünetei

Ilyenkor a fogíny nyálkahártyája megduzzad, élénkpiros színű, és fájdalmas lesz, valamint eleinte csak érintésre, később spontán módon is vérezni kezd. Ez a folyamat a megfelelő szájápolással még visszafordítható, de ha nem teszünk semmit, a fognyak és az íny közti rés mélyül, a gyulladás és a fájdalom miatt egyre nehezebben tudunk enni, óvatosan mossuk fogainkat és ezzel erősítjük a folyamatot,  amely előrehaladtával kialakul a fogínysorvadás, az ép fogak meglazulnak, ez végül a fogak elvesztéséhez vezethet súlyosabb esetben. A legfontosabb, ha ilyet tapasztalunk, már a kezdeti stádiumban  keressük fel fogorvosunkat, essünk túl fogkő eltávolításon, tanuljuk meg helyesen ápolni a fogainkat, ínyünket, cseréltessük le régi pótlásainkat korszerűbbre, tömessük be lyukas fogainkat, szükség esetén búcsúzzunk el rendellenes állású bölcsesség fogainktól. A fogorvosi kezelés megkezdéséig erdők-mezők patikája  segítségünkre lehet átmenetileg, ha tudjuk, milyen gyógynövények enyhíthetik panaszainkat.

Természetes gyógymódok fogínygyulladásra

Öblögetés sós vízzel

Csillapítja a gyulladás okozta fájdalmat, csökkenti a vérzést. Vegyünk egy pohár langyos vizet, és keverjünk el benne 2 teáskanál sót, majd öblögessünk, vagy ecseteljük a beteg területet az oldattal.

Ecsetelés fokhagymaolajjal

Kiváló gyulladáscsökkentő, és megszünteti a duzzanatot, valamint a fájdalmat. A fájó részt fokhagymaolajba mártott fültisztító pálcikával ecseteljük be. Ha nincs olajunk, az is segít, ha arra a részre egy szelet friss, apróra összenyomott fokhagymát teszünk rövid időre.

Fahéjas koktél

A fahéj is hatásos gyulladáscsökkentő, de egy kicsit másképp kell alkalmazni, mint a fokhagymát. Keverjünk el egy csipetnyi fahéjat egy pohár meleg vízbe, és igyunk ebből a koktélból naponta három alkalommal.

Citrommal a gyulladás ellen

A citromot két módon használhatjuk fel: ecsetelésre és belsőleg. Ha ecsetelésre használjuk, akkor facsarjuk ki egy fél citrom levét, és keverjük össze durva sóval. Az így kapott masszát kenjük a kezelendő ínyfelületre, majd kis idő elteltével öblögessünk vele. Ha pedig azt szeretnénk, hogy belülről fejtse ki gyulladáscsökkentő hatását, akkor keverjük a levét meleg vízbe, és igyuk meg.

Szóda-bikarbónás baktériumpusztítás

Készítsünk szóda-bikarbónából és vízből pasztát, melyet finoman kenjünk a kezelendő területre. Hagyjuk egy darabig hatni, majd puha sörtéjű fogkefével mossunk fogat, és öblögessünk.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával