Fog-Blog

Mikor érdemes klórhexidint  használni a fogászatban?

A szájüreg számtalan baktérium otthona, amelyek különböző betegségek okozói lehetnek. A szájsebészeti beavatkozások, az ínygyulladásos betegségek, a szuvas, elhalt  fog azzal a veszéllyel járhatnak, hogy az ezeket kiváltó, vagy a kezelés után elszaporodó  bacik a véráramba kerülnek, azaz bakteraemia alakulhat ki, így máshol léphet fel betegség, amelynek oka a szánkban kereshető. Számos kutatás bizonyította, hogy a klórhexidin nyálra, lepedékre kórokozó-ellenes hatással bír, de a megelőzésben csak csekély mértékben vesz részt. Foghúzás, vagy egyéb szájsebészeti beavatkozások előtt, illetve után a fogorvos javaslata alapján hasznos a klórhexidines öblögetés a javasolt ideig, de tartós használata indokolatlan. Mint ismert, elszínezi a fogakat, amely természetesen eltávolítható dentálhigénikus kezeléssel, zsibbasztó hatása miatt ízérzés romlást lehet használata során tapasztalni, amely az öblögetés elhagyása után néhány nap múlva elmúlik ugyan, de kellemetlen mellékhatás.

Klórhexidin a fogászatban

Tartós használata tehát nem javasolt, csak fogorvosunk kifejezett javaslata alapján, a megadott ideig és koncentrációban indokolt a klórhexidines öblögetés.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával