Fog-Blog

Miért hasznos CBCT a fogászatban?

A CBCT egy 3 dimenziós RTG felvétel, amelynek segítségével lehetősége van a fogorvosnak a kezelendő fogról és környezetéről részletesebb információt kapni, pontosabb diagnózist felállítani, a legmegfelelőbb kezelést megtervezni, a fog további sorsáról pontos tájékoztatást adni. A panoráma felvétel, vagy a kis RTG felvétel 2 dimenziósak, amelyek sokkal kevesebb részletet mutatnak meg, nem látszanak rajtuk olyan fontos dolgok, amelyek a kezelés sikerességét áshatják alá.

cbct röntgen 3D fogászat

A Cone Beam CT-vel az egyes struktúrák külön-külön, rávetülések nélkül, több irányból is megjeleníthetők. Például oldalirányból vizsgálható az ízületi fej, anélkül, hogy az ellen oldalról  bármi más rávetülne. Torzítással nem kell számolni, a képek 1:1 méretarányából adódóan, szemben a panoráma felvétellel.  Rétegfelvételeket állíthatunk elő a tér három irányában, valamint 3D rekonstrukciót készíthetünk, mindemellett nemcsak a csont mennyiségéről, de a minőségéről is kapunk információt. Ezek ismeretében egyes fogászati kezelések előtt, vagy közben javasolt CBCT készítése. Elengedhetetlen pl többgyökerű fogak gyökérkezelése előtt, vagy közben, implantáció elvégzése előtt, rendellenes helyzetű, vagy betört fogak eltávolítása előtt, különösen  fontos  bölcsességfogak kivétele előtt.

Sugárterhelése rendkívül kicsi, a hagyományos CT felvételek kb 1%-a, ami nagyságrendileg  megegyezik a fogászatban eddig használt, hagyományos képalkotó eljárások sugárterhelésével.

Manapság elengedhetetlen a fogászatban ennek használata, nem kell meglepődni, ha fogorvosunk ilyen felvétel elkészítését javasolja!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával