2020

Fog-Blog

Miért fontos a szánkban lévő fix fogpótlások gondozása?

Az arc harmóniájához, a szép mosolyhoz, a jó megjelenéshez hozzá tartozik a csodás, szabályos, fehér fogazat, amely elérése már nem csak álom, hanem megvalósítható kívánság, egy kis  elhatározás és  némi anyagi fedezet  szükséges hozzá. A porcelán és a cirkon koronák fantasztikus szépségűek, élethű megjelenésűek és hihetetlen önbizalmat adnak! Az agyon tömött, elszíneződött fogakat kiválóan eltakarják, a kisebb szabálytalanságokat remekül korrigálhatják, a mosolyunk megnyerő és kedves lesz, ami céljaink eléréséhez elengedhetetlen. Számos páciensünk életét változtatta pozitív irányba az új, „merek mosolyogni” érzés!

fogászati rendelő budapest

Az elért cél  után, amiért megküzdöttünk,  a koronák, hidak, implantátumok, betétek azonban gondozásra szorulnak, nem elég megszerezni valamit, meg is kell tartani azt. ( A pasikra is ezt mondják!) A gondozás nem bonyolult folyamat, néhány tanáccsal szolgálnék a kivitelezéshez. A koronák, implantátumok  széle az íny alatt végződik itt mindig fontos, hogy gyulladásmentes legyen ez a terület, az egészséges íny kevésbé húzódik vissza, hosszabb élettartamot biztosítunk ezzel a pótlásunknak. A fogmosás hatékonysága elektromos fogkefével sokkal megbízhatóbb eredményre vezet, ha már annyit költöttünk a fogainkra, érdemes beszerezni egy ilyen fogkefét is! A táplálkozás során képződő lepedék eltávolítása könnyebb egy ilyen eszközzel, így a fogkőképződést is csökkenthetjük, megakadályozhatjuk. A fogkő mindig gyulladással, ínyvisszahúzódással jár, ami az esztétika romlását okozza, így évente érdemes eltávolításáról gondoskodni. A fogköztisztítás elengedhetetlen részét képezi a fogmosásnak, amelyet minden fog között, speciális fogköztisztító kefével kell elvégezni.  A megfelelő fogkrém kiválasztása is fontos, hiszen a gondozás alapvető részét  képezi.

A sok koronát, hidat, implantátumot viselő pácienseknek a fogíny védelme fontosabb, mint a szuvasodás elleni küzdelem, hiszen a fogakat a koronák elfedik, az íny védelmével tudják a fogpótlások élettartamát növelni. Ennek tudatában érdemes fogkrémet választani! Az ínysorvadás miatt visszahúzódott területnél már nagyobb az esély a szuvasodásra, ilyenkor erre is kell már gondolni, az implantátum kiesésének kockázat is növekszik ilyenkor.  A legfontosabb az évenkénti kontroll vizsgálat, amikor a páciens számára nem látható hiányosságokat a fogorvos fel tudja tárni és hasznos tanácsokkal tud szolgálni, hogy az elkészült fogpótlás még sok örömöt és kevés panaszt okozzon számunkra hosszú éveken keresztül!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!