2020

Fog-Blog

Hogyan hat a kismamák szájhigiéniájára a várandósság?

A várandósság alatt a szervezet energia szükséglete megemelkedik, fokozódik a véráramlás a szervezetben,  megnő az étvágy,  néhány kismama hányingerre panaszkodik, sőt többen a kezdeti időszakban hánynak is. Mindezek miatt fogaik, fogínyük és fogágyuk veszélyben van, hiszen a savas hatás a hányás miatt, a szénhidrátok a nassolás miatt, az ínygyulladás a fokozott keringés miatt nagyobb eséllyel vezetnek szuvasodáshoz, fogágybetegséghez, ezek pedig hatással lehetnek a magzat fejlődésére és akár koraszülést, vagy vetélést is okozhatnak.

Kismama fogászat

A duzzadt íny fájdalmas, vérző,  rossz ilyenkor a lehelet tőle, emiatt sokan nem merik tisztítani, ami tovább fokozza a gyulladást. A felszaporodó baktériumok a vérárammal eljutnak a szervezet távolabbi részéhez is és ott okozhatnak megbetegedést.

A „baba projekt” előtt érdemes felkeresni fogorvost, meghallgatni tanácsait a várandósság alatti szájápolásról, fontos a 9 hónap alatt félidőben és a szülés előtt ellenőrző vizsgálaton részt venni, panasz esetén nem halogatni a rendelő felkeresését!

Amivel a kismama meg tudja előzni a súlyosabb következményeket, ha  betartja  a gondos és alapos fogtisztítást, az elmaradhatatlan fogköz tisztítást, és a várandósság alatti fogászati kontroll vizsgálaton való részvételt!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával