2020

Fog-Blog

Hogyan hat a kismamák szájhigiéniájára a várandósság?

A várandósság alatt a szervezet energia szükséglete megemelkedik, fokozódik a véráramlás a szervezetben,  megnő az étvágy,  néhány kismama hányingerre panaszkodik, sőt többen a kezdeti időszakban hánynak is. Mindezek miatt fogaik, fogínyük és fogágyuk veszélyben van, hiszen a savas hatás a hányás miatt, a szénhidrátok a nassolás miatt, az ínygyulladás a fokozott keringés miatt nagyobb eséllyel vezetnek szuvasodáshoz, fogágybetegséghez, ezek pedig hatással lehetnek a magzat fejlődésére és akár koraszülést, vagy vetélést is okozhatnak.

Kismama fogászat

A duzzadt íny fájdalmas, vérző,  rossz ilyenkor a lehelet tőle, emiatt sokan nem merik tisztítani, ami tovább fokozza a gyulladást. A felszaporodó baktériumok a vérárammal eljutnak a szervezet távolabbi részéhez is és ott okozhatnak megbetegedést.

A „baba projekt” előtt érdemes felkeresni fogorvost, meghallgatni tanácsait a várandósság alatti szájápolásról, fontos a 9 hónap alatt félidőben és a szülés előtt ellenőrző vizsgálaton részt venni, panasz esetén nem halogatni a rendelő felkeresését!

Amivel a kismama meg tudja előzni a súlyosabb következményeket, ha  betartja  a gondos és alapos fogtisztítást, az elmaradhatatlan fogköz tisztítást, és a várandósság alatti fogászati kontroll vizsgálaton való részvételt!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!