2020

Fog-Blog

Miért ajánlott a barázdazárás?

Mit jelent a barázdazárás? Fontos a rágófogak számára? Mikor célszerű megcsinálni?

A szuvasodás egy krónikus civilizációs népbetegség, mely hat a fogakra és az egész szervezetre, kialakulása során létrejött mikróflóra kihat a többi fogra és gyorsítja azok szuvasodását. Megelőzése nagyon fontos mind az ember, mind a társadalom szempontjából.

Barázdazárás előnyei

A barázdazárás célja a rágófogak  barázda és gödröcske szuvasodás kialakulásának megelőzése, amellyel a kedvezőtlen anatómiai viszonyokat szüntetjük meg anélkül, hogy a fog szövetét átalakítanánk, ezáltal a felszín könnyebben tisztíthatóvá válik. A barázdazárás védi a fogat és hatással van a szájflóra összetételére is, így a többi fogra is kedvezően hat. A fogak áttörésük után 2-4 évig különösen érzékenyek a szuvasodásra. A barázdazárás egy óvintézkedés erre a kritikus időszakra. A beavatkozást a kedvezőtlen morfológiájú fogaknál az előbújást követően 6 hónapon belül érdemes elvégezni, későbbi életszakaszban már nem feltétlenül pozitív a hatása. A beavatkozással nem tudunk életre szóló biztonságot nyújtani, de az átmeneti, kritikus időszak átvészelését segíti elő. Nagyon fontos a szoros kontroll, hiszen alászuvasodás a kikopott barázdazárás mellett előfordul az ellenőrzés elmaradása esetén!

A vizsgálatok azt bizonyítják, hogy a barázdazárt fogak megléte esetén a többi, nem kezelt fogfelszínen ritkábban alakul ki szuvasodás, de figyelembe kell venni, hogy eltérések tapasztalhatók a fog szerkezetében, a keményszöveteinek összetételében, a nyál minőségében és mennyiségében, a táplálkozásban és még sok más tényezőben, így érdemes egyénileg megítélni a megelőzés stratégiáját.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!