2020

Fog-Blog

Tudod milyen károkat okoz a fogcsikorgatás?

Nagyon sok gyermek és felnőtt szorítja éjjel a fogait illetve csikorgatja azokat. Reggel nyűgösen, fáradtan ébrednek, fáj a nyakuk, nem tudják mozgatni és nem ismerik fel az okát. Az éjszakai csikorgatás okai között szerepel a stressz, a szorongás, a feszültség, a szabálytalanul álló fog, vagy rendezetlen fogsor, az állkapocs ízület funkció zavara, sőt egyes gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet. A csikorgatást az ember saját magán nem tudja kontrollálni, csak a hálótárs észlelheti a nyugtalanító hangokat, illetve a fogak látványa, vagy az ízület fájdalma jelezheti a problémát.

Már gyermekkorban is tapasztalható a jelenség a fogzáskor illetve a fogváltás idején, általában ezen időszak elmúltával kinövik a lurkók ezt a szokást.

mitől fogcsikorgatás
Felnőttkorban azonban súlyos következményei lehetnek a csikorgatásnak, melyek korai stádiumban orvosolhatok, később már, amennyiben az állkapocs ízületben maradandó elváltozások jönnek létre, ezek a folyamatok vissza nem fordíthatók. Az egyik következmény a fogak kopása, ami esztétikai és funkcionális problémákat is okoz, kezdetben még csak a fogak éle, csücskei tűnnek el, majd a fog egyre rövidebb, érzékenyebb lesz, súlyos estben még el is halhat. Másik következmény a fogak kilazulása, elmozdulása, amely a fogágy pusztulását is maga után vonja, ennek újra építése sok pénzt és beavatkozást igényel. Az alacsonyabb fogak már az ízületben is elváltozásokat hoznak létre, ami egy idő után fájdalommal, szájnyitási korlátozottsággal is járhat.

A csikorgatást a fogorvos látja a fogakon, a hálótárs „panaszkodása” jel, amelyet komolyan kell venni, el kell fogadni a fogorvos javaslatát, fel kell tárni az okokat, megszüntetni azokat, ha nem megy, akkor meg kell fontolni a kezelést.

A kezelés egy kivehető sín, melyet éjjel kell hordani a saját fogakra applikálva, a készülék megszünteti a „szörnyű” hangokat, megvédi fogainkat, ízületünket, fogágyunkat és nyugodt alvást biztosít magunk és hálótársunk számára!

fogcsikorgatas ellen
Forduljunk bátran fogorvosunkhoz a gondjainkkal, kérjük ki tanácsát, fogadjuk el javaslatát!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával