2020

Fog-Blog

Tudod milyen károkat okoz a fogcsikorgatás?

Nagyon sok gyermek és felnőtt szorítja éjjel a fogait illetve csikorgatja azokat. Reggel nyűgösen, fáradtan ébrednek, fáj a nyakuk, nem tudják mozgatni és nem ismerik fel az okát. Az éjszakai csikorgatás okai között szerepel a stressz, a szorongás, a feszültség, a szabálytalanul álló fog, vagy rendezetlen fogsor, az állkapocs ízület funkció zavara, sőt egyes gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet. A csikorgatást az ember saját magán nem tudja kontrollálni, csak a hálótárs észlelheti a nyugtalanító hangokat, illetve a fogak látványa, vagy az ízület fájdalma jelezheti a problémát. Már gyermekkorban is tapasztalható a jelenség a fogzáskor illetve a fogváltás idején, általában ezen időszak elmúltával kinövik a lurkók ezt a szokást. mitől fogcsikorgatás Felnőttkorban azonban súlyos következményei lehetnek a csikorgatásnak, melyek korai stádiumban orvosolhatok, később már, amennyiben az állkapocs ízületben maradandó elváltozások jönnek létre, ezek a folyamatok vissza nem fordíthatók. Az egyik következmény a fogak kopása, ami esztétikai és funkcionális problémákat is okoz, kezdetben még csak a fogak éle, csücskei tűnnek el, majd a fog egyre rövidebb, érzékenyebb lesz, súlyos estben még el is halhat. Másik következmény a fogak kilazulása, elmozdulása, amely a fogágy pusztulását is maga után vonja, ennek újra építése sok pénzt és beavatkozást igényel. Az alacsonyabb fogak már az ízületben is elváltozásokat hoznak létre, ami egy idő után fájdalommal, szájnyitási korlátozottsággal is járhat. A csikorgatást a fogorvos látja a fogakon, a hálótárs „panaszkodása” jel, amelyet komolyan kell venni, el kell fogadni a fogorvos javaslatát, fel kell tárni az okokat, megszüntetni azokat, ha nem megy, akkor meg kell fontolni a kezelést. A kezelés egy kivehető sín, melyet éjjel kell hordani a saját fogakra applikálva, a készülék megszünteti a „szörnyű” hangokat, megvédi fogainkat, ízületünket, fogágyunkat és nyugodt alvást biztosít magunk és hálótársunk számára! fogcsikorgatas ellen Forduljunk bátran fogorvosunkhoz a gondjainkkal, kérjük ki tanácsát, fogadjuk el javaslatát!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!