2020

Fog-Blog

Mit tehet a szülő és mit tehet a fogorvos, hogy a gyermek ne féljen a kezeléstől?

A fogorvos szó már önmagában is szorongást vált ki felnőttnél, gyereknél egyaránt. Hogyan lehet ezt a szorongást csökkenteni? Fogorvosként mindig kérem a szülőket, hogy kisgyermeküket már 3-4 éves kora körül hozzák el a rendelőbe, hogy szokják az apróságok a légkört, a berendezéseket, a személyzetet, a „szagokat”. Jó gyerekfogorvos Budapesten Fontos, hogy legyen egy olyan rendszer az életükbe, hogy időnként el kell jönni a fogászatra és meg kell mutatni a fogaikat, hogy ne legyen velük komolyabb probléma. Ezeken a látogatásokon először még előfordul, hogy nem is tudunk semmit csinálni, az apróság még be sem ül a székbe, de a második alkalommal már biztosan a száját is kinyitja. Sok-sok türelemmel el lehet érni, hogy a szorongása oldódjon, bátor és hős legyen. Természetesen ajándékot adunk a bátorságért, sőt oklevéllel jutalmazzuk is őket! A rendszeres, kezelés nélküli látogatások után, ha lyukas lesz a kis foguk, vagy fogváltás miatt mozogni kezd a tejfog, sokkal könnyebb elvégezni a kezelést, mintha csak akkor találkozik a fogorvossal a gyermek, amikor fáj valamelyik foga. A fájdalmas fog kezelése már nem egyszerű, ekkor lehet rossz „élményt gyűjteni” a fogorvosi beavatkozásról, amely elkíséri az embert felnőtt koráig és akkor már nagyon nehéz a fogorvosnak ezt az érzést kiűzni a kezelések során. Javaslom a szülőknek, hogy ne sajnálják az időt a fogorvosi rendelő felkeresésére gyermekükkel, meséljenek nekik a beavatkozásról, de ne félelmet ébresszenek bennük, hanem kíváncsiságot, ne a rossz élményeket meséljék el nekik, hanem a pozitív dolgokat ecseteljék meséjükben. Az internet világában már van lehetőség arra is, hogy a fogorvos képét is meg tudják mutatni gyermeküknek, vagy akár a rendelőt is, hogy hová fognak menni, kivel fognak ott találkozni, milyen a fogorvosi berendezés, hová kell ülni és mit kell csinálni. Lehet otthon egy kicsit játszani is fogorvosost! A rendelőben pedig rajtunk a sor, hogy megnyerjük a kis lurkók bizalmát türelemmel, játékosan, mesével, ajándékkal. Így lehet jó élményeket, pozitív érzéseket begyűjteni még akkor is, ha tudjuk mindannyian, hogy milyen egy fogorvosi beavatkozás. Hozzák el az gyermeküket már akkor a rendelőbe, amikor még nem kell kezelni a fogacskákat, mert olyan hasznos információkkal is gazdagabbak lesznek, melyeket esetleg nem is tudnak is a fogakról, fogváltásról!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!