2020

Fog-Blog

Mit tegyek? Hiányzik egy pár fogam! Pótoltassam, vagy nem érdemes rá költeni, hiszen rágni így is tudok?

Sokan gondolják úgy, hogy a hiányzó fogaikat, különösen, ha az a hátsó, nem szembetűnő részen van, nem fontos pótolni. Természetesen az esztétika, a jó megjelenés a mai világban nagyon fontos, így, ha elől, a látható részen van a foghiány, már felkeressük fogorvosunk, hogy mosolyunk „Hollywoodi” legyen.

hiányzó fog fogpótlás
Azt mindenki tudja, hogy az első fogaink a harapáshoz, a hátsó fogaink a rágáshoz kellenek. Ha a rágásunk nem tökéletes hiányos fogazatunk miatt, nem tudjuk az élelemet rendesen megrágni, ennek a gyomrunk sem fog örülni, kihat tehát az emésztésünkre. Nagyobb gond azonban, hogy a hiányzó fogak helye felé a szomszédos fogak bedőlnek, a szemben lévő fogak pedig le- illetve felnőnek, attól függően, hogy alsó, vagy feslő fog hiányzik a sorból.

A bedőlt fogak rágáskor nem tengelyük irányában terhelődnek, így folyamatosan „döntögetjük” tovább őket rágáskor, nem a felületüket használjuk az ételek megőrléséhez, tehát nem lesz tökéletes a „rágómunkájuk”. A hosszú évekig fenálló foghiány esetében a szemben lévő fog olyan mértékben képes „kinőni” a sorból, hogy később akár lehetetlenné is teszi a hiányzó fog pótlását, vagy a rágás során akadályozhatja a rágómozgást.

Fogpotlás, bedőlt fogak

A fogak pótlása komoly lelki és anyagi terhet ró a páciensekre. Először is nagy levegőt kell venni, hogy elmenjenek fogorvoshoz és kikérjék tanácsát. Sokan nem szeretnék a hiányzó fogak melletti fogaikat lecsiszoltatni, hogy oda hídpótlás készülhessen, vagy kivehető fogsort sem szeretnének viselni. Ilyen esetekben jön szóba az implantátum, amely behelyezéséhez bizonyos feltételek szükségesek.

Mit kell tennem, ha a hiányzó fogaimat implantátummal szeretném pótoltatni?
Ha a döntés megszületett és vágyik implantációs fogpótlásra, nuncs más teendője, csak kezébe kell vennie telefonját és tárcsázni kell az Agident Service Kft telefonszámát ( +36 3 06262 924, vagy +30 1 343 1178 ) és egy konzultációs időpontot kell kérnie Dr. Schleffer Barna szakorvosunkhoz, hogy választ kapjon minden kérdésére:

– Milyen a beavatkozás?
– Hová kerülhetnek implantátumok?
– Milyen implantátum kerül a fog helyére?
– Kell-e csontot pótolni?
– Milyen előkészítő beavatkozásra, RTG felvételre van szüksége?
– Mennyi időt vesz igénybe a beültetés, jár-e fájdalommal?
– Milyenek lesznek a műtétet követő napok? Megdagad-e az arcom? Tudok-e dolgozni?
– Mikor lehet a varratokat eltávolítani?
– Mi a teendő a beültetés utáni napokban? Lehet-e enni, inni?
– Mennyibe fog kerülni a beavatkozás? Melyek a fizetési feltételek?
– Mikor lesz kész a végleges fogam? Mikor tudom majd használni az új fogat?
– Hány kezelésre lesz szükség?
– Lesz-e „játszófogam” a végleges fogpótlás elkészültéig?
– Milyen garanciális feltételeket biztosít a rendelő a páciens számára az implantátumokra?

És még számtalan kérdés felmerülhet a fejünkben, amelyek megválaszolásra kerülnek az első megbeszélés során. Ha még mindig van bennünk erő és elszántság, akkor már csak a műtét időpontját kell lefixálni és indulhat a „nagy utazás”!

Várjuk jelentkezését egy személyes konzultációra, hogy segítsük döntésében!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával