2020

Fog-Blog

Van-e lehetőség tejfogak gyökérkezelésére?

A tejfogakban is kialakulhat nagy kiterjedésű szuvasodás és gyulladás, ami a kis pácienseknek problémát okozhat. Ilyenkor lehetőség van „gyökérkezelésre”, ami nem azonos a felnőtt fogakon végzett beavatkozással.

Sokszor csak a fogbél felső, fogkoronai részét távolítják el (ha a gyökéri rész egészséges), és a gyökéri részt lezárják. A másik variáció, ha kiterjedtebb a gyulladás, a teljes fogbelet el kell távolítani, hasonlóan a felnőtt fogakhoz. A különbség az, hogy ezekbe a fogakba nem kerülhet akármilyen gyökértömő anyag, mert később a fogváltáskor az nem szívódna fel a tejfoggyökerekkel együtt. Tehát egy speciális anyagot kell a tejfogak gyökércsatornájába tenni.


Fontos tudatosítani a szülőkben, hogy a tejfogak is ellátandók, a szuvasodásokat és a gyulladásokat ugyanúgy kezelni kell, mert később hatással lehetnek a maradó fogakra. A tejfog gyulladása például az alatta elhelyezkedő felnőtt fogcsírát megsértheti.

Figyelembe kell venni a kis páciens korát, az adott fog váltódási ütemét, hisz hamarosan kipottyanó fogat nem érdemes „tartogatni”, akár ki is lehet húzni. Viszont ha 1 év vagy annál több a várható kibújás, a fogtorlódás elkerülése végett a fog megtartása (akár gyökérkezeléssel) a cél.

Amit azonban tudnunk kell, hogy egy fiatal gyermek tejfogának gyökérkezelése nagy türelmet kíván mind a gyermek, mind a fogorvos részéről és csak olyan esetben szabad belekezdeni, ha jó a kommunikáció és megvan a bizalom is a két fél között.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával