2020

Fog-Blog

Fejfájás és a fogak kapcsolata

Gondolnád, hogy a fejfájásod, nyakfájásod és a fogaid rendellenes érintkezése, harapása között szoros kapcsolat mutatható ki? A fogsorod rossz, kórós harapási formája befolyásolhatja, kiválthatja az emberi test csont-, izület-, izom rendszerében fellépő működési zavart. Szoros összefüggés mutatható ki a fogazat záródása és a nyaki-, hátgerinci csigolyák egymáshoz való viszonya között, mely kapcsolatot a központi idegrendszer szabályoz az izmok tónusa révén. A megfelelő záróharapásban nincsenek foghiányok, az alsó, felső fogsor szimmetrikusan érintkezik, nyeléskor az izmok azonos tónussal húzódnak össze, a nyelv kitölti a fogívek közötti rést. Fejfájás, migrén és a fogak kapcsolata A záróharapás eltérései a csigolyák részleges elmozdulásához vezethetnek. Ha a fogak váltották ki a gerincben jelentkező panaszokat, azok gyógyulása, megszűnése is csak a fogak rendellenességeinek megszüntetésével szüntethető meg. Egyik gyakori rendellenesség pl. a fogcsikorgatás, amely az állkapocs izületre és annak környékére is hatással van. A rágóizmok csikorgatás során megfeszülnek, majd megkeményednek, ez a feszülés, keményedés azután a nyak, majd a torok izmaiban is bekövetkeznek. Következmény lehet a nem múló fülzúgás, és vagy a fejfájás. Érdemes gondolni krónikus, migrénes fejfájás, nyakfájdalom esetén a fogak harapási rendellenességeinek megszüntetésére is, ezért tanácsos kikérni fogorvosunk véleményét. Sok esetben a rendellenes harapási forma korrekciójával a panaszok enyhülnek, akár teljesen el is múlhatnak.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!