2020

Fog-Blog

Mit tegyünk, ha kilyukadt gyermekünk tejfoga?

Ha minden erőfeszítésünk ellenére gyermekünk tejfoga kilyukad, feltétlenül el kell a kicsit vinni fogorvoshoz, mivel a tejfogak aprók, gyökérkamrájuk tág, így hamar fájdalmas kis arcot fogunk látni. Előnyben vannak azok a lurkók, akik már voltak fogászati rendelőben, ismerik a fogorvost, ültek a „liftezős” székben. Általában ezek a gyerkőcök nem félnek annyira, mint azok, akik csak panasz esetén keresik fel a rendelőt.

A tejfogak kezelése nagyon fontos, nemcsak azért, hogy ne romoljon tovább, hanem azért is, mert ilyenkor fel lehet hívni a figyelmet a táplálkozási szokások esetleges megváltoztatására, a nem elég helyes fogápolásra, láthatja a fogorvos a harapási rendellenességeket, az ujjszopás által okozott nyitott harapást és még sok apró dolgot, amely a maradó fogak szuvasodását is megelőzheti.

Szuvas tejfog

Az első fogak szuvasodása esetén nem készítünk tömést, csupán a szuvas rész elcsiszolásával teremtünk tisztítható felületet, ahol már nem romlik tovább a fog. A hátsó rágófogakat már töméssel kell ellátni, ezek kivitelezése sok türelmet igényel, a kisebb lyukaknál szinte fájdalommentesen lehet az üreget elkészíteni, a mélyebb lyukaknál már érdemes érzéstelenítést alkalmazni, amely kivitelezése nehéz feladata a fogorvosnak.

A szülők abban tudnak segíteni, ha nem mesélnek riasztó történeteket gyermeküknek, próbálják felkészíteni a várható kezelésre az apróságokat. Érdemes igazat mondani, hogy ne érezzék a gyerekek becsapva magukat. Igenis a kezelés nem egyszerű, bizony néha egy kicsit fáj is. Ha van rá lehetőség vigyék el már az első fogak megjelenésétől gyermeküket fogorvoshoz, ültessék be a fogorvosi székbe, hogy érezhessék a jellegzetes „fogászati” szagokat, illatokat, hangokat.

Sokszor előfordul, hogy az első kezelés nem jár sikerrel, de nem szabad erőszakosan fellépni ilyen esetben sem, inkább érdemes újra próbálkozni. Hiszem, hogy türelemmel elérhető a gyermek együtt működése és ezzel a kezelés sikere.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával