2020

Fog-Blog

Mi az amit tudni érdemes a szájüregről?

Az egészséges szájban nincs lyukas fog, nincs gyulladás az ínyen, nincs lepedék a fogakon és a nyelven, nincs kóros elváltozás a nyálkahártyán, nincs szájszag. A szájápolás elmaradása esetén a fogakon elszíneződések, majd lyukak jelennek meg, a fogakon maradt lepedékből fogkő, majd ínygyulladás alakul ki, az íny duzzadt, vérző, fájdalmas lesz.

A fogak érzékenyek lesznek hidegre, édesre, előrehaladottabb szuvasodás miatt, a meleg is érzékenységet okoz, majd fájdalmas lesz a rágás, az íny visszahúzódhat, csontpusztulás, majd foglazulás is bekövetkezhet.

Egészséges szájüreg
A szánk tele van apró mikroorganizmusokkal, melyek normál állapotban egyensúlyban vannak, de ha ez az egyensúly felborul, a savtermelő baktériumok elszaporodnak, kilyukad a fogunk, a gyulladáskeltő kórokozók ínygyulladást okoznak, melyek kezeletlenül súlyosabb problémákhoz vezethetnek.

Gyakran a panaszok egy ideig megszűnnek, az ember már azt gondolhatja, hogy minden rendben van, érdemes volt várni, de a tünetek fellángolása már erőteljesebb fájdalommal jár. Ha ebben a stádiumban keressük fel a fogorvost, sokszor már nehéz dolog a fog, vagy a fogágy gyógyítása.

Fontos a félévente elvégzett kontroll vizsgálat a fogorvosnál, hiszen ilyenkor fény derül a hibákra, az esetleg hiányos, vagy nem megfelelő fogápolásra, könnyebb az apróbb lyukakat kezelni,a kevesebb fogkövet eltávolítani, az enyhébb fogágybetegséget gyógyítani, mind a páciens, mind a fogorvos szempontjából. Kevesebb fájdalommal meg lehet úszni ezeket a vizsgálatokat, kezeléseket.

Ha mindent rendben talál a fogorvos, boldogan mehetünk haza, fél évig nyugodtak lehetünk!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával