2020

Fog-Blog

Mi az amit tudni érdemes a szájüregről?

Az egészséges szájban nincs lyukas fog, nincs gyulladás az ínyen, nincs lepedék a fogakon és a nyelven, nincs kóros elváltozás a nyálkahártyán, nincs szájszag. A szájápolás elmaradása esetén a fogakon elszíneződések, majd lyukak jelennek meg, a fogakon maradt lepedékből fogkő, majd ínygyulladás alakul ki, az íny duzzadt, vérző, fájdalmas lesz. A fogak érzékenyek lesznek hidegre, édesre, előrehaladottabb szuvasodás miatt, a meleg is érzékenységet okoz, majd fájdalmas lesz a rágás, az íny visszahúzódhat, csontpusztulás, majd foglazulás is bekövetkezhet. Egészséges szájüreg A szánk tele van apró mikroorganizmusokkal, melyek normál állapotban egyensúlyban vannak, de ha ez az egyensúly felborul, a savtermelő baktériumok elszaporodnak, kilyukad a fogunk, a gyulladáskeltő kórokozók ínygyulladást okoznak, melyek kezeletlenül súlyosabb problémákhoz vezethetnek. Gyakran a panaszok egy ideig megszűnnek, az ember már azt gondolhatja, hogy minden rendben van, érdemes volt várni, de a tünetek fellángolása már erőteljesebb fájdalommal jár. Ha ebben a stádiumban keressük fel a fogorvost, sokszor már nehéz dolog a fog, vagy a fogágy gyógyítása. Fontos a félévente elvégzett kontroll vizsgálat a fogorvosnál, hiszen ilyenkor fény derül a hibákra, az esetleg hiányos, vagy nem megfelelő fogápolásra, könnyebb az apróbb lyukakat kezelni,a kevesebb fogkövet eltávolítani, az enyhébb fogágybetegséget gyógyítani, mind a páciens, mind a fogorvos szempontjából. Kevesebb fájdalommal meg lehet úszni ezeket a vizsgálatokat, kezeléseket. Ha mindent rendben talál a fogorvos, boldogan mehetünk haza, fél évig nyugodtak lehetünk!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!