2020

Fog-Blog

Mit tehetünk, ha kisbabánk foga nő és emiatt nyűgös, nyugtalan?

A kisbaba sírását mindig rossz hallgatni, de ha tudjuk, hogy bújik elő a foga és emiatt nyűgös, nyugtalan, különösen szeretnénk enyhíteni fájdalmát. Néhány praktikus tanács amellyel segíthetünk a könnyek leküzdésében. Fogzás
  1. Szerezzünk be egy vízzel tölthető rágókát, melyet  tegyünk be hűtőszekrénybe, majd adjuk oda a kicsinek, meglátjuk, azonnal rágcsálni kezdi és sírása abba marad.
  2. Alapos kézmosás után masszírozzuk meg a pici ínyét az ujjunkkal.
  3. Néha maga a szoptatás is nyugtató hatású lehet.
  4. Kapható a patikákban un. fogzási gél, vagy folyadék, mellyel az apróság ínyét kell bekenni napi 4-5 alkalommal.
  5. Adhatunk gyermekünknek ropogtatható ételt amit majszolhat, ez lehet répa, alma, karalábé, uborka.
  6. Erősebb fájdalom esetén adhatunk a picúrnak csecsemő-paracethamolt, egy adagot fájdalomcsillapításra.
  7. Kapható az üzletekben masszírozó fogkefe, amellyel gyengéden lehet dörzsölgetni az ínyt.
  8. Reménytelen esetben kérjük a védőnő tanácsát, biztosan lesz jó ötlete neki is és segítségünkre lehet.
Bármennyire is kiborító a kicsi sírása, nem szabad kétségbe esni, a fog áttörése után a baba ismét vidám és kiegyensúlyozott lesz a következő fogzásig.  Minden gyermek egyedi, senkire nem lehet sablont húzni, vannak olyanok, akiknél szinte észre sem vesszük a fogzást és szerencsés szülőnek mondhatjuk magunkat.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!