2020

Fog-Blog

Mit tehetünk a kellemetlen szájszag ellen?

Kínos dolog, ha valakinek rossz a lehelete, de még kínosabb szólni a másiknak, ha beszélünk vele és a szájából rossz szag árad. Szájszagot okozhatnak a szájban lévő baktériumok lyukas fog, vagy fogkő miatt, de ételek, pl fokhagyma, italok, pl whisky, a dohányzás, fogyókúra, egyes betegségek, pl cukorbetegség, is előidézhetik. Ha fogaink, ínyünk egészséges, nincsen szuvas fogunk, fogkövünk, szánkat megfelelő módon és alapossággal ápoljuk, máshol kell keresni az okokat. Az okok felderítéséig néhány hasznos tanáccsal szolgálunk a kellemetlen szájszag eltüntetéséhez, enyhítéséhez. Fűszernövények közül a szegfűszeg és az ánizs elrágása segíthet, jó hatású a zsálya-, a körömvirág és mirha kivonatának keverékét, ha vízben feloldjuk és ezzel öblögetünk naponta többször. A petrezselyem szétrágása is üde, friss leheletet biztosít magas klorofill tartalma miatt. A nyelvünkön megtapadó baktériumtelepek eltávolításával is enyhíteni tudjuk a szájszagot, ez manapság része kellene, hogy legyen a szájápolásnak, csak sajnos kevesen teszik meg. Önmagunk a saját szájszagunkat nem érezzük, másoktól nem szívesen vesszük, ha szól emiatt, pedig a hozzánk közelálló, ha felhívja figyelmünket, jót tesz velünk, nem szabad érte haragudni.  

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!