Fog-Blog

Mit tehetünk a kellemetlen szájszag ellen?

Kínos dolog, ha valakinek rossz a lehelete, de még kínosabb szólni a másiknak, ha beszélünk vele és a szájából rossz szag árad. Szájszagot okozhatnak a szájban lévő baktériumok lyukas fog, vagy fogkő miatt, de ételek, pl fokhagyma, italok, pl whisky, a dohányzás, fogyókúra, egyes betegségek, pl cukorbetegség, is előidézhetik.


Ha fogaink, ínyünk egészséges, nincsen szuvas fogunk, fogkövünk, szánkat megfelelő módon és alapossággal ápoljuk, máshol kell keresni az okokat. Az okok felderítéséig néhány hasznos tanáccsal szolgálunk a kellemetlen szájszag eltüntetéséhez, enyhítéséhez.

Fűszernövények közül a szegfűszeg és az ánizs elrágása segíthet, jó hatású a zsálya-, a körömvirág és mirha kivonatának keverékét, ha vízben feloldjuk és ezzel öblögetünk naponta többször. A petrezselyem szétrágása is üde, friss leheletet biztosít magas klorofill tartalma miatt.

A nyelvünkön megtapadó baktériumtelepek eltávolításával is enyhíteni tudjuk a szájszagot, ez manapság része kellene, hogy legyen a szájápolásnak, csak sajnos kevesen teszik meg.

Önmagunk a saját szájszagunkat nem érezzük, másoktól nem szívesen vesszük, ha szól emiatt, pedig a hozzánk közelálló, ha felhívja figyelmünket, jót tesz velünk, nem szabad érte haragudni.

 

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával