2020

Fog-Blog

Miért fontosak a tejfogak?

Ugye Te sem gondolnád, hogy milyen fontosak a tejfogak? Ha a kezdetektől vigyázunk rájuk, jó alapot biztosítanak az egészséges szájhoz és az erős felnőttfogakhoz is. A tejfogak biztosítják a helyet, ahová később a maradó fogak kinőnek. A fogak előtörése nem egymást követő sorrendben történik, így, ha egy tejfog hiányzik, korán eltávolításra kerül pl szuvasodás miatt, a megmaradók egymás felé bedőlnek, nem marad elegendő hely a felnőtt fog számára. Ez fogtorlódást okoz, később lehet, hogy csak fogszabályozó készülék segítségével tudjuk a fogakat a helyükre varázsolni. A fogak gyermekünk arcformáját is alakítják, a rossz, vagy hiányos fogazatú gyermekek sokkal kevesebbet mosolyognak, így pozitív életérzésük is sérülhet.

A szilárd táplálék elfogyasztásához szintén nagy szükség van a tejfogakra, de a beszédfejlődésben is elengedhetetlen szerepe van a fogaknak. A közös családi étkezések a kisgyermek számára élvezetes társas eseményekké varázsolják az evést, ami lelki és szellemi fejlődésükre van nagyon jó hatással. A tejfogak helyes ápolásával egészséges szájat biztosítunk gyermekünk felnőtt fogai számára.

A tejfog esetleges fertőzése károsodást okozhat az állkapocsban fejlődő maradó fogban is. Néha egyes tejfogak 10-12 éves korig szájban maradnak ezért fontos, hogy ezalatt az idő alatt egészségesek maradjanak. Egészséges fogakkal magabiztosságot, önbizalmat adhatunk gyermekünknek, aki boldogan mosolyoghat a világra!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!