2020

Fog-Blog

Miért fontosak a tejfogak?

Ugye Te sem gondolnád, hogy milyen fontosak a tejfogak? Ha a kezdetektől vigyázunk rájuk, jó alapot biztosítanak az egészséges szájhoz és az erős felnőttfogakhoz is.

A tejfogak biztosítják a helyet, ahová később a maradó fogak kinőnek. A fogak előtörése nem egymást követő sorrendben történik, így, ha egy tejfog hiányzik, korán eltávolításra kerül pl szuvasodás miatt, a megmaradók egymás felé bedőlnek, nem marad elegendő hely a felnőtt fog számára. Ez fogtorlódást okoz, később lehet, hogy csak fogszabályozó készülék segítségével tudjuk a fogakat a helyükre varázsolni. A fogak gyermekünk arcformáját is alakítják, a rossz, vagy hiányos fogazatú gyermekek sokkal kevesebbet mosolyognak, így pozitív életérzésük is sérülhet.


A szilárd táplálék elfogyasztásához szintén nagy szükség van a tejfogakra, de a beszédfejlődésben is elengedhetetlen szerepe van a fogaknak. A közös családi étkezések a kisgyermek számára élvezetes társas eseményekké varázsolják az evést, ami lelki és szellemi fejlődésükre van nagyon jó hatással. A tejfogak helyes ápolásával egészséges szájat biztosítunk gyermekünk felnőtt fogai számára.

A tejfog esetleges fertőzése károsodást okozhat az állkapocsban fejlődő maradó fogban is. Néha egyes tejfogak 10-12 éves korig szájban maradnak ezért fontos, hogy ezalatt az idő alatt egészségesek maradjanak. Egészséges fogakkal magabiztosságot, önbizalmat adhatunk gyermekünknek, aki boldogan mosolyoghat a világra!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával