2020

Fog-Blog

Tájékoztató a gyökértömésről!

Vannak esetek, amikor a ‪gyökérkezelés (első kezelés) során megtörténhet a ‪gyökértömés is, de a legtöbbször a végleges gyökértömést csak többedik alkalommal tudjuk elkészíteni. Ennek során a fertőzésmentes és megfelelő mértékben feltágított gyökércsatornákba teljes körü szárítás után végleges gyökértömés készül, de a fog koronai részét sokszor még csak ideiglenesen zárjuk le. A gyökértömés után minden esetben kontroll röntgenfelvételt készítünk, amelyen a végleges gyökértömést értékeljük. E kezelések során és a végleges gyökértömés után kb. 1 hétig a fog érzékeny lehet a rágásra. A frissen gyökérkezelt/gyökértömött fog fájhat is, főképp ha gyulladásban volt a kezelés megkezdése előtt.

Ez a fájdalom a kezelés után, az érzéstelenítő elmúlásakor, valamint éjszaka lehet a legerősebb, majd enyhül. Minden nappal egyre kevésbé érzékeny. Ha nem szűnik a fájdalom és lüktető jellegű, akkor azonnal jelentkezzen rendelőnkben, mert ilyen esetben szükséges egy újabb gyökércsatorna tisztítás és gyógyszeres zárás.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!