2020

Fog-Blog

Mennyi fogkrémet kell használni?

Mikor kezdjük a fogmosást? Amint megjelennek az első tejfogacskák! Ilyenkor bébi fogkefét érdemes használni, kezdetben fogkrém nélkül, később bébifogkrémmel. A gyermekeknél kicsi, puha és lekerekített sörtéjű fogkefe használata ajánlott, amelyet 3-4 havonta érdemes lecserélni, illetve fertőző betegség esetén azonnal ajánlatos új fogkefe vásárlása. 6 hónapos kortól 1,5 éves korig a Nenedent nevű fogkrémet ajánlom vékonyan, filmszerűen a fogkefére kenni, ebben a korban a gyermekek még „megeszik” a fogkrémet, lenyalogatják a fogkeféről, emiatt fluorid tartalmú fogkrém használata még nem jöhet szóba. Az esti, lefekvés előtti fogmosásra célszerű rászoktatni gyermekünket.

1,5 éves kortól 6 éves korig naponta kétszer jó fogat mosni, alacsony fluorid tartalmú fogkrém borsónyi mennyiségével. 6 éves kor felett naponta kétszer kell fogat mosni, normál fluorid tartalmú fogkrémmel a fogkefe 1/3 részére felkenve a krémet. Az első maradó fogak 6 éves kór körül bújnak elő, nem előzi meg foghullás ezért sokan nem tudják, hogy középtől számítva a 6. fog már nem tejfog és nem fog kihullani. Ezek tisztítása nagyobb odafigyelést igényel, mivel barázda rendszerük már eltér a tejfogakétól, zegzugos lehet. Legfontosabb az esti fogápolás lefekvés előtt, de ha van rá lehetőség, érdemes reggel is megtisztítani gyermekünk fogait. A gyermek korának megfelelően kiválasztott fogkefére ½ fogkefényi fogkrém felvitele a megfelelő mennyiség. Idősebb korban sincs szükség több fogkrémre, mint ½ fogkefe hossznyi mennyiség.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!