2020

Fog-Blog

Szerinted jó, ha a fogkrém habzik?

Tudtad, hogy a fogkrémek habzását a nátrium-laulril-szulfát (Sodium Lauril Sulfat = SLS) okozza? Ez egy erősen habzó, felületaktív tisztítóanyag, amely megtalálható a háztartási tisztítószerekben, samponokban és tusfürdőkben is. Sajnos a szájnyálkahártyán felületi hámsérüléseket okozhat, előszeretettel okolják a fájdalmat okozó afták kialakulásáért is. Ha nincs SLS, a szájnyálkahártya kevésbé károsodik és kevesebb afta képződhet a szádban! A Curaprox cég ennek ismeretében előállt egy új termékkel, amely nem tartalmazza ezt a habzó anyagot, de a fogkrémekkel szemben támasztott egyéb követelményeknek minden szempontból maximálisan eleget tesz.

  1. Támogatja a nyál védelmi szerepét, mivel olyan enzimeket tartalmaz, amelyek a nyál fontos összetevői, jelentős szerepet játszanak a baktériumok elpusztításában, semlegesítik a nyál ph értékét, megvédik a fogakat a fogszuvasodástól és a fogágybetegségtől.
  2. Kellemes ízű, de mégis kevés mentholt és illóanyagot kevertek bele, nehogy az erős íz zavart keltsen az ízérzésben, sértse a nyálkahártyát, hámlást előidézve azon.
  3. Natrium-fluoridot tartalmaz, amelyből a fluorid ionok gyorsan és nagy mennyiségben beépülnek a fogzománcba így az enzimekkel együtt erősítik és ellenállóbbá teszik a fogzománcot a szuvasodással szemben.
  4. Enyhén abrazív, zománcbarát, gyengéden, de mégis hatékonyan tisztít, szemben más fogkrémekkel, melyek szemcsés szerkezete koptatja a fogzománcot, bár a szemcsék segítik a plakk eltávolítását, de nagyobb adagban károsak is lehetnek.
  5. Ez az új fogkrém az ENZYCAL, amely egészséges szájflórát jelent, véd a fogszuvasodással szemben és csökkenti az afták kialakulásának esélyét.
Ha gyakran van aftád, nem kedveled az erősen habzó fogkrémeket, jó választás az Enzycal! Kérlek osszd meg velünk tapasztalataidat, hogy több infónk legyen a termékről! Bővebb információért keresse fel a www.tokeletesszajapolas.hu, illetve a www.sagerdental.hu weboldalakat!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!