2020

Fog-Blog

Iskoláskorú gyermekünk és a fogorvos

Nagyon fontos tény, hogy a szülők szálhigiéniája jelentős mértékben hozzájárul a gyermekeik fogainak állapotához. Ha a gyermek rendszeres fogápolást lát otthon, ő is ugyanazt fogja tenni, mert a minta ragadós és követendő számára. A kisgyermekkorban elkezdett „ barátkozó program a fogorvossal” célra vezető, hiszen a félelem már sokkal kisebb, ha nem fájdalommal keresik fel a rendelőt első alkalommal. Az iskoláskor sajátossága fogorvosi szempontból, hogy a tejfogak mellet 6 éves kor körül megjelenik az első maradó fog a fogsorok végén anélkül, hogy kihullana foguk a piciknek. Ezeknek az ápolása fokozott figyelmet érdemel, a statisztikák szerint a népesség körében a 6. fogak hiánya a legmagasabb. Ezen fogaknál tanácsos az un. barázdazárás elvégzése, ha a fog rágófelszíne ezt megkívánja. Ez a beavatkozás fájdalommentes, de folyamatosan figyelni érdemes, szükség esetén korrekcióra szorul.

A tejfogak kezelése, helyben tartása a fogtorlódás elkerülése miatt tanácsos. A maradó fogak előtörése nem sorrendben történik, a korán szuvasodás, gyulladás miatt eltávolított tejfog szabálytalan fogazat kialakulásához vezethet.

Fontos tudni, hogy a fluoridok helyes használatának ismerete elengedhetetlen, mivel túladagolás veszélyes a szervezetre. A fogászati látogatások célja a helyes táplálkozás, a rágás fontossága, a megfelelő szájhigiénia és a megelőző kezelések ismertetése és ellenőrzése. Számos okos információt megtudhatunk még, ha időben felkeressük a fogorvost gyermekünkkel, hiszen mindenki szeretné, ha szép mosolya és egészséges, szabályos ragyogó fogsora lenne gyermekünknek.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!