2020

Fog-Blog

Tudod mi a CBCT?

A 3D CBCT egy speciális digitális röntgen leképezési módszer, az alsó felső állcsont és a fogak vizsgálatára fejlesztettek ki, kúpalakban széttérő röntgensugárnyalábbal kétdimenziós képek sorozatát készíti el, és ebből hoz létre egy – számítógépes programja segítségével – háromdimenziós adatbázist. A hagyományos CT felvételekkel szemben az előnye, hogy lényegesen kisebb sugárdózissal terheli a pácienst. Ez a képalkotó eljárás a fogorvosok, szájsebészek, implantológusok, parodontológusok számára a szájüreg és képleteinek tökéletes, méretarányos leképezését biztosítja, a különböző kezelési területekről ad pontos információt, így alapos és biztonságos kezelési terv elkészítését teszi lehetővé.

Ma már sokszor kevés a panoráma RTG felvétel kétdimenziós képe a diagnózis felállításához, az implantátum behelyezéséhez, a fogak arcüreghez való viszonyának megállapításához, a gyulladásos területek, cysták kiterjedésének felderítéséhez, az anatómia viszonyok értékeléséhez, betegségek felismeréséhez, ezért szükséges a CBCT felvétel elkészítése és kiértékelése.

Implantátum behelyezése előtt elengedhetetlen ez e felvétel, hogy a megfelelő méretű és típusú implantátumot lehessen kiválasztani illetve a behelyezés irányát és a helyét gondosan meg lehessen tervezni.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!