2020

Fog-Blog

Hogyan tisztítsam a fogaim, ha fogszabályozó készülékem van?

A fogszabályozó készülék megnehezíti a fogak tisztítását, néhány jó tanáccsal szeretnénk hozzájárulni, hogy a fogak egészségesek maradjanak a fogszabályozó kezelés alatt is, ha már szép szabályosak lesznek. A felragasztott zárak (bracketek) és a drótív közötti rések, nehezen elérhető területek lesznek, amit szükséges nagyon alaposan és gondosan, időt nem sajnálva este megtisztítani, hogy megelőzzük a fogszuvasodást és az ínygyulladást. A szájban maradt ételmaradékok és a plakk éjjel okozzák a legnagyobb kárt, mivel a nyelvünk, az ajkaink éjszaka szinte mozdulatlanok, a nyál alig képződik, így ezek nem hígulnak, a fogak felülete nem súrlódik, mint evés és beszéd közben. Első fontos dolog a jó fogkefe kiválasztása, amely ultra finom, sűrű sörtéjű és hatékony tisztító felülete van. A plakkot könyörtelenül eltávolítja a fogakról, de gyengéden tisztítja az ínyt is. Először a bracketek feletti részt és az ínyszélt kell megkefélni, majd a bracketek alatti részt és a fogak belső felületét. Második fontos dolog az egycsomós kefe használata, amely tökéletesen illeszkedik a bracketek körvonalához és a hegyesre vágott szálak a legkisebb réseket is képesek alaposan, körkörös mozdulatokat végezve megtisztítani. Harmadik fontos dolog a drótok tisztítása az erre a célra kifejlesztett fogköztisztító kefével, amely úgy néz ki, mint egy üvegmosó kefe, és ezzel finoman, de gondosan a drótok körüli rész is lepedékmentesíthető. Végül az utolsó lépés az un ortho fogkefe használata, amelyen a sörték középső részén mélyedés van, ez teszi lehetővé a fogszabályozó külső felszínének ragyogó tisztaságát. A cukrot, savat tartalmazó ételek, italok kerülendők, ezek a káros táplálékok, míg a tej, teljes kiőrlésű kenyér és a sajtok védik a fogakat, a gyümölcsök és a zöldségek C-vitamin tartalmuk miatt az ínygyulladást akadályozzák meg. Ha mindezt betartjuk, a készülék eltávolítása után sem ér bennünket meglepetés és nemcsak szabályos, de egyben egészséges fogaink is lesznek. Ugye nem nagy feladat az esti lefekvés előtt?

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!