2020

Fog-Blog

Hallottál már a gócbetegségről?

Szervezetünkbe számos baktérium, vírus, gomba kerül be, melyeket immunrendszerünk igyekszik elpusztítani, de ha ebben a küzdelemben a védekező rendszerünk alul marad, gyulladt területek alakulhatnak ki a fertőzés helyén. Az itt lévő kórokozók, illetve az általuk termelt ún. toxinok a véráram útján eljuthatnak testünk más területére, ahol kisebb az ellenállás, vagy rosszabb a vérkeringés, ott megtelepedhetnek és megbetegedést okozhatnak. Ez utóbbiakat gócbetegségnek nevezzük, a kiváltó elváltozás pedig a góc. Fogászati gócnak tekinthető: mély szuvasodás, fertőzött fogbélüreg, vagy csatorna, krónikus ínygyulladás, fogágybetegség, ínysorvadás, fog gyökércsúcsán kialakult elváltozás, elő nem tört fogak, benn maradt foggyökér, régi gyökértömött fog, amelynek gyökércsúcsán elváltozás látható. Fáj a térdünk, könyökünk? Szívünk rendetlenkedik? Vesénkkel van problémánk? A kiváltó okokat nem találjuk? Ilyen bizonytalan panaszok esetén, gondoljunk a fogainkra, ínyünkre, hátha azoknál lapul meg az ok. A beteg fog, vagy gyulladt íny gyógyítása után a másodlagos betegségek is rendeződnek! A góc felkutatásában a RTG vizsgálat van a fogorvos segítségére. Ilyen betegség lehet a hajhullás is, amely kiterjedhet az egész fejre, de lehet foltokban jelentkező is. Akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű és hiányzik a normál újranövés. A valódi gócbetegség a góc megszüntetését követően szinte magától gyógyul.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!