2020

Fog-Blog

Mit tehetünk a fogíny épségéért a terhesség alatt?

A várandós anyukák 60-70%-ánál találkozunk ínygyulladással a fogszuvasodás mellett. Az édesség utáni vágy, a reggeli émelygés és hányás, a bekövetkező hormonális változások fokozzák ezek kialakulásának kockázatát.

A naponta kétszeri fogmosással, a 2 havonta lecserélt fogkefével, a fogselyem és a fogköztisztító kefe használatával, a vitaminban és calciumban gazdag étrend betartásával csökkenthető, sőt, megelőzhető a terhesség alatt is a fogszuvasodás és az ínygyulladás.

A megfelelő szájhigiéna eléréséhez jó fogkefére és jó fogkrémre van szükség, ebben a kérdésben kérje fogorvosa tanácsát.

Az íny állapotának változása legkifejezettebben a második és a nyolcadik hónap között tapasztalható. A hormonális változások fokozzák a plakkbaktériumok iránti érzékenységet, ezáltal a már meglévő ínygyulladás fokozódik. Ezért fontos a szájápolásra különös figyelmet fordítani ebben a csodálatos időszakban.

Azt javasoljuk, hogy az állapotos édesanyák legalább három havonta jelentkezzenek be a fogorvosukhoz konzultációra terhességük során.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával