2020

Fog-Blog

Mit tehetünk a fogíny épségéért a terhesség alatt?

A várandós anyukák 60-70%-ánál találkozunk ínygyulladással a fogszuvasodás mellett. Az édesség utáni vágy, a reggeli émelygés és hányás, a bekövetkező hormonális változások fokozzák ezek kialakulásának kockázatát. A naponta kétszeri fogmosással, a 2 havonta lecserélt fogkefével, a fogselyem és a fogköztisztító kefe használatával, a vitaminban és calciumban gazdag étrend betartásával csökkenthető, sőt, megelőzhető a terhesség alatt is a fogszuvasodás és az ínygyulladás. A megfelelő szájhigiéna eléréséhez jó fogkefére és jó fogkrémre van szükség, ebben a kérdésben kérje fogorvosa tanácsát. Az íny állapotának változása legkifejezettebben a második és a nyolcadik hónap között tapasztalható. A hormonális változások fokozzák a plakkbaktériumok iránti érzékenységet, ezáltal a már meglévő ínygyulladás fokozódik. Ezért fontos a szájápolásra különös figyelmet fordítani ebben a csodálatos időszakban. Azt javasoljuk, hogy az állapotos édesanyák legalább három havonta jelentkezzenek be a fogorvosukhoz konzultációra terhességük során.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!