2020

Fog-Blog

Mit kell tenni, ha a fog balesetben megsérül?

Kisgyermekeknél, serdülőknél, fiatal felnőtteknél játék, sport, vagy baleset, esetleg verekedés közben előfordulhat, hogy valamelyik fog megsérül. Leggyakoribb a felső középső metszőfogak sérülése. Az ütés következtében, enyhébb esetben elmozdulhat, meglazulhat a fog, letörhet belőle kisebb, nagyobb darab, ketté törhet. Nagyobb ütésnél ki is eshet a fog a helyéről. Ilyenkor a kiesett fogat legjobb, ha a szánkba vesszük a nyelvünk alá ( természetesen, ha piszkos lett, folyó víz alatt le kell öblíteni ) és felkeressük fogorvosunkat.

Amennyiben csak enyhe trauma érte a fogat, vagy fogakat, a sérüléstől függően néhány napig, akár néhány hétig, nem szabad a sérült foggal harapni semmibe, ha enyhén mozog s fog, a fogorvos hozzásínezheti a szomszédos fogakhoz, majd a teljes rögzülés után a sínezést fel lehet oldani. A letört fogdarabot sajnos nem lehet visszaragasztani, de pótolni lehet a helyét . A pótlás történhet töméssel, koronával vagy betéttel, héjjal, szükség lehet gyökérkezelésre, amennyiben a gyökércsatorna is sérül. A sérülés után a fogat, fogakat félévente szükséges ellenőrizni, hogy nyomon lehessen követni a teljes gyógyulást, hiszen néha a sérülés következménye a fogágyban csak később ad RTG -en felismerhető elváltozást.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!