2020

Fog-Blog

Mikor kezdődjön a fogszabályozás?

Gyakori kérdés a fogazati rendellenesség felismerése esetén, hogy mely kórban érdemes a kezelést megkezdeni? A tejfogazat idején, a fogváltáskor, vagy jó megvárni a teljes maradó fogazat meglétét?


A modern szemlélet szerint, van olyan rendellenesség, amelynek gyógyítását már a tejfogazatnál indokolt megkezdeni, ezért fontos, hogy a gyermeket már korán elvigyük fogorvoshoz, mert így idejében felfedezésre kerül a fogazati rendellenesség a szuvasodás felismerése mellett, a kisgyermek megszokja a légkört, az „illatokat”, a hangokat a fogorvost, az asszisztenciát, megismerkedik az eszközökkel, az anyagokkal és nem fog „rettegni” a kezeléstől, amikor az esetleg szükségessé válik.

Ha indokolt a fogszabályozó kezelés, előtte nagyon fontos a szuvas fogak megtömése, rendbe tétele, az ínygyulladás megszüntetése, az elszíneződések javítása. A fogszabályozás alatt könnyebben romolhatnak a fogak, begyulladhat az íny, amennyiben nem megfelelő a fogak és az íny  ápolása. A fix készülék speciális fogkefét igényel, a kivehető készülék tisztítása szájon kívül, „fütyülve” történik.

A szabálytalanság meghatározza a kezelés módját, sokszor ép, egészséges fogat is ki kell húzni a cél elérése érdekében, ha ezt nem engedi meg a szülő, nem lesz eredményes a szabályozás. Előfordul, hogy egy készülék nem elegendő a kezeléshez, ezért később újabb készülék válhat szükségessé. A fogakra ragasztott készülék készülhet fémből, vagy esztétikus, fogszínű anyagból, lehet a fog belső, nyelv felőli oldalára is rögzíteni. Így szinte nem is látható az „idegen” számára, hogy valami történik a szájban. Ez a fajta készülék az első időben kellemetlenebb a nyelvnek, de idővel megszokja az új helyzetet.

Javaslom a korai fogorvosi vizsgálatot, tájékozódást mind a kezelés menetéről, a várható költségekről, esetleges fájdalmakról, az eredményről, hogy át lehessen gondolni a nagy műveletet, erőt tudjon az ember gyűjteni és türelemmel viselje a megpróbáltatásokat.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával