2020

Fog-Blog

Kattog az állkapcsom, mi az oka?

Kattog az állkapcsom, fáj a szájnyitás, ásításkor „hangot” ad ki az izületem, mit tegyek, mi lehet az oka?

Állkapocs izületi problémákkal ritkán keresik fel a páciensek a fogorvosi rendelőket, pedig a korai felismerés esélyt ad a gyógyulásra, míg a késői diagnózis miatt a gyógyulás már nem garantálható az izületben kialakuló maradandó elváltozás miatt.

A szájnyitáskor, rágáskor kézzel tapintható, hallható kattogás, akár egy oldalon, akár mindkét oldalon, fájdalom nélkül, vagy fájdalommal, kezelést igényel. Okai lehetnek: fogsorzáródási kiegyensúlyozatlanság, harapási rendellenesség, hibás fogérintkezés, fogszorítás, vagy fogcsikorgatás, beékelődött bölcsességfog, hiányos fogazat miatt alkalmazott egyoldali rágás. A korai stádiumban az ok felismerését követően annak megszüntetése orvosolja az ízületi gondokat. A kezelés lehet pl. fogszabályozás, a hiányos fogazat pótlása, a beékelődött, soron kívül álló, szabálytalan helyzetű fogak eltávolítása, az éjszakai csikorgatás megszüntetése harapásemelővel és egyéni problémáknak megfelelő megoldásokkal.

A késői stádiumban felismert állkapocs izületi panaszok orvoslása már nehezebb feladata a fogorvosnak, függ az izületben kialakult maradandó elváltozás mértékétől, súlyosságától, ezeknél az eseteknél már a panaszok csökkentése is eredmény és a páciensek számára jobb életminőséget tesz lehetővé. A kezelés lehet korai stádiumban alkalmazott kezelés valamelyike, de kiegészítő terápiára is szükség lehet, homeopátiás szereket is igénybe lehet venni a panaszok csökkentésére, vagy fizioterápia is szóba jöhet. Minden esetben egyéni mérlegelést igényel a kezelés. A maradandó elváltozás Rtg felvétellel igazolható.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával