Fog-Blog

Rossz lehelet, szájszag

A szájszag igen kellemetlen és zavaró probléma, akinek van, nem érzi, aki érzi, nem mer szólni, mert nem akar megbántani. Legtöbbször a szájszagot a szájüregben elszaporodó, anyagcseretermékeket kiválasztó bacik okozzák, amelyek főleg a nyelven, ínyen és a fogakon telepednek meg, fogszuvasodást, vagy ínygyulladást okozva.

Vannak olyan élelmiszerek, pl a fokhagyma, a vöröshagyma, a lilahagyma, amely nemcsak a szájban okoz tartós rossz leheletet, de a véráramba felszívódva a tüdőn, a bórön keresztül is érződnek. Vannak olyan betegségek, amelyeknek szintén lehet tünete a rossz lehelet, ilyen pl a cukorbetegség, vagy diabetes, amelynél lehet a lehelet acetonos, de gyomor- s bélrendszeri betegségek, máj- vagy vesebetegség, nátha, vagy arcüreggyulladás is lehet rossz lehelet okozója.

A dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást is le lehet tesztelni a leheletből.
Saját leheleted megszagolása úgy történhet, hogy a kézfejed benyálazod, hagyod megszáradni, majd megszagolod. Szülők, jóbarátok is segíthetnek leheleted megítélésében.

Tippek: jó szálhigiénia, fogmosás este különösen, nyelvtisztítás, fogselyem és fogköztisztító használata, szájöblítők. Ami még csökkenti a rossz leheletet: bors-és fodormenta, édeskömény, ánizsmag, petrezselyem, de jó ötlet a fogorvos felkeresése is.

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával