2020

Fog-Blog

Rossz lehelet, szájszag

A szájszag igen kellemetlen és zavaró probléma, akinek van, nem érzi, aki érzi, nem mer szólni, mert nem akar megbántani. Legtöbbször a szájszagot a szájüregben elszaporodó, anyagcseretermékeket kiválasztó bacik okozzák, amelyek főleg a nyelven, ínyen és a fogakon telepednek meg, fogszuvasodást, vagy ínygyulladást okozva.

Vannak olyan élelmiszerek, pl a fokhagyma, a vöröshagyma, a lilahagyma, amely nemcsak a szájban okoz tartós rossz leheletet, de a véráramba felszívódva a tüdőn, a bórön keresztül is érződnek. Vannak olyan betegségek, amelyeknek szintén lehet tünete a rossz lehelet, ilyen pl a cukorbetegség, vagy diabetes, amelynél lehet a lehelet acetonos, de gyomor- s bélrendszeri betegségek, máj- vagy vesebetegség, nátha, vagy arcüreggyulladás is lehet rossz lehelet okozója. A dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást is le lehet tesztelni a leheletből. Saját leheleted megszagolása úgy történhet, hogy a kézfejed benyálazod, hagyod megszáradni, majd megszagolod. Szülők, jóbarátok is segíthetnek leheleted megítélésében. Tippek: jó szálhigiénia, fogmosás este különösen, nyelvtisztítás, fogselyem és fogköztisztító használata, szájöblítők. Ami még csökkenti a rossz leheletet: bors-és fodormenta, édeskömény, ánizsmag, petrezselyem, de jó ötlet a fogorvos felkeresése is.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!