2020

Fog-Blog

Mikor érdemes klórhexidint  használni a fogászatban?

A szájüreg számtalan baktérium otthona, amelyek különböző betegségek okozói lehetnek. A szájsebészeti beavatkozások, az ínygyulladásos betegségek, a szuvas, elhalt  fog azzal a veszéllyel járhatnak, hogy az ezeket kiváltó, vagy a kezelés után elszaporodó  bacik a véráramba kerülnek, azaz bakteraemia alakulhat ki, így máshol léphet fel betegség, amelynek oka a szánkban kereshető. Számos kutatás bizonyította, hogy a klórhexidin nyálra, lepedékre kórokozó-ellenes hatással bír, de a megelőzésben csak csekély mértékben vesz részt. Foghúzás, vagy egyéb szájsebészeti beavatkozások előtt, illetve után a fogorvos javaslata alapján hasznos a klórhexidines öblögetés a javasolt ideig, de tartós használata indokolatlan. Mint ismert, elszínezi a fogakat, amely természetesen eltávolítható dentálhigénikus kezeléssel, zsibbasztó hatása miatt ízérzés romlást lehet használata során tapasztalni, amely az öblögetés elhagyása után néhány nap múlva elmúlik ugyan, de kellemetlen mellékhatás.

Klórhexidin a fogászatban

Tartós használata tehát nem javasolt, csak fogorvosunk kifejezett javaslata alapján, a megadott ideig és koncentrációban indokolt a klórhexidines öblögetés.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!