Fog-Blog

Mi történik nálunk a barázdazárás során?

Barázdazárást az első nagyőrlő fogakon szükséges a szuvasodás megelőzése céljából elvégezni. Sok szülő nem tudja, pedig nagyon fontos, hogy az első maradó rágófogak 6 éves kor körül bújnak elő az utolsó tejőrlő mögött, nem előzi meg az előtörést foghullás. Rágófelszínük lehet nagyon zegzugos, árkokkal tarkított, ahol könnyen megtelepedhetnek azok a bacik, amelyek szuvasodást okoznak. Ezeket a fogakat már nem „váltjuk” le, így megőrzésük nagyon fontos lenne. Ehhez nyújt segítséget a barázdazárás.

Brarázdazárás

A kezelés  célja a mély árkok elzárása, amely teljesen fájdalommentes folyamat, nincs fúrás, csak a kezelés alatt nyitva kell tartani a gyerkőcöknek a  szájukat. Először megvizsgáljuk a kezelendő fogakat, majd megtisztítjuk azokat egy kis kefével, pasztával, ezt követően lehet még öblíteni. A tisztítás után már hosszabb ideig nyitott szájjal kell végig ülni a folyamatot, a fogat izoláljuk papírvatta rolnival, a felső fogaknál csak a fog külső oldalánál, az alsó fogaknál kívül és a nyelv felől is teszünk a szájba vatta rolnit, mivel fontos, hogy a kezelendő fog ne érintkezzen a nyállal. Ezután lemossuk a fogat egy kis tisztító folyadékba mártott vattagombóccal, leszárítjuk levegővel, „megfestjük” kék zselével, ezt 20 másodperc után vízzel alaposan leöblítjük. Ez a zselé kezeli elő a fogat, hogy a barázdazáró anyagot stabilan rögzíteni tudjuk a foghoz. Leszárítjuk a fogat levegővel, bekenjük „ragasztóanyaggal”, majd befolyatjuk a barázdazáró anyagot a rágófelszín mély barázdáiba, ezt megvilágítjuk kék fényű lámpával és kész a kezelés. Kivesszük az izoláló rolnikat a gyerekek szájából, majd végre lehet alaposan kiöblíteni a szájat. Egy kék papírral ellenőrizzük, hogy nem kényelmetlen-e a tömés, ha kell egy kis polírozóval elveszünk belőle.

Fontos tudni, hogy ez az anyag a rágás során kopik, évente ellenőrizni kell, ahol esetleg kikopott, ki  kell javítani, hogy a szuvasodás elleni védelem folyamatos legyen.

Azoknál a gyerekeknél, akik már 3-4 éves koruk óta rendszeresen  jártak fogorvosnál, ültek a „varázsszékben”, megtapasztalták a rendelő légkörét, „illatait”, zajait, a személyzetet, tudják, hogy ki kell nyitni a szájukat, egy kis tükörrel belenéz a fogorvos, azoknál egy barázdazárás nem jelent különösebb izgalmat.

Érdemes élni a szuvasodás megelőzése érdekében ezzel a lehetőséggel, nem szabad kihagyni ezt az egyszerű kezelést, hiszen a rágófogainkra még nagyon sokáig szükségünk van!

Szolgáltatások

Orvosaink és asszisztenseink az orvostudomány fejlődésével állandóan lépést tartva, folyamatos képzésekkel csapatmunkában arra törekednek, hogy Ön a lehető legkellemesebb környezetben a legmagasabb színvonalú, komplex fogászati ellátásban részesüljön.

Hűségprogram

Hűséges pácienseinknek az Agident Hűség Program keretében évente egyszer ingyenes konzultációt tartunk. A Hűség Programban való részvétel egyetlen feltétele az évente ajánlott szűrővizsgálaton rendelőnkben való részvétele. A kezelésről további részleteket itt találhat.

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzfizetésen lehetőségen túl az alábbi fizetési lehetőségek vannak:
✔ Fizetés bankkártyával
✔ Fizetés SZÉP kártyával
✔ Fizetés egészségpénztári kártyával