2020

Fog-Blog

Fogszabályozás és a bölcsességfogak kapcsolata

Szabálytalanok voltak a fogaid, rábeszéltek fogszabályozásra, végig csináltad, alig vártad, hogy vége legyen, gyönyörű fogsorod lett, de elérve az ifjúságod legszebb éveit, előtörni kezdenek a bölcsességfogaid és a szabályozás eredménye eltűnni látszik. Szép fogsorod kezd összekuszálódni ismét, nem hiszel a szemednek, kezdheted elölről az egészet? Sajnos gyakran fordul elő, hogy a kinőni készülő bölcsességfogaknak nincs elegendő helyük, megtolják az előttük lévő fogakat és legtöbbször a frontfogak területén a fogak elfordulnak,a tengelyük körül, a fogíven kívül kerülnek. Az is megtörténhet, hogy hollywoodi fogsorod van, de elkezdesz „bölcsülni” és a fogsorodban nyomást érzel, majd észreveszed, hogy mozdulnak el a fogaid, varázslatos mosolyod veszít fényéből. Fogszabályozás és bölcsességfog Sok esetben a 8-as fogak keresztben állnak, fekszenek, lehetetlen poziciókat tudnak felvenni, ezzel veszélyeztetik a többi fog helyzetét. Eltávolításuk szükségessé válhat, ha lehet még a fogszabályozás előtt érdemes megnézni, hogy van-e csírájuk, egyenes állásúak-e és van-e elegendő hely számukra. Amennyiben nincs, eltávolításuk indokolt és érdemes még előtörésük előtt kivarázsolni őket. Fogorvosunk tanácsát jó megfogadni, elkerülhetjük a későbbi komplikációkat, sokszor a fogcsíra kivétele egyszerűbb, kisebb beavatkozással elvégezhető, kevesebb fájdalommal jár, mint a már kifejlődött fog műtéti eltávolítása.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!