2020

Fog-Blog

Kattog az állkapcsom, mi az oka?

Kattog az állkapcsom, fáj a szájnyitás, ásításkor „hangot” ad ki az izületem, mit tegyek, mi lehet az oka? Állkapocs izületi problémákkal ritkán keresik fel a páciensek a fogorvosi rendelőket, pedig a korai felismerés esélyt ad a gyógyulásra, míg a késői diagnózis miatt a gyógyulás már nem garantálható az izületben kialakuló maradandó elváltozás miatt.

A szájnyitáskor, rágáskor kézzel tapintható, hallható kattogás, akár egy oldalon, akár mindkét oldalon, fájdalom nélkül, vagy fájdalommal, kezelést igényel. Okai lehetnek: fogsorzáródási kiegyensúlyozatlanság, harapási rendellenesség, hibás fogérintkezés, fogszorítás, vagy fogcsikorgatás, beékelődött bölcsességfog, hiányos fogazat miatt alkalmazott egyoldali rágás. A korai stádiumban az ok felismerését követően annak megszüntetése orvosolja az ízületi gondokat. A kezelés lehet pl. fogszabályozás, a hiányos fogazat pótlása, a beékelődött, soron kívül álló, szabálytalan helyzetű fogak eltávolítása, az éjszakai csikorgatás megszüntetése harapásemelővel és egyéni problémáknak megfelelő megoldásokkal. A késői stádiumban felismert állkapocs izületi panaszok orvoslása már nehezebb feladata a fogorvosnak, függ az izületben kialakult maradandó elváltozás mértékétől, súlyosságától, ezeknél az eseteknél már a panaszok csökkentése is eredmény és a páciensek számára jobb életminőséget tesz lehetővé. A kezelés lehet korai stádiumban alkalmazott kezelés valamelyike, de kiegészítő terápiára is szükség lehet, homeopátiás szereket is igénybe lehet venni a panaszok csökkentésére, vagy fizioterápia is szóba jöhet. Minden esetben egyéni mérlegelést igényel a kezelés. A maradandó elváltozás Rtg felvétellel igazolható.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!