2020

Fog-Blog

Tudod, hogy az első rágófogak 6 éves kor körül törnek elő?

Bizony nagyon sok szülő nem tudja, hogy gyermekének 6 éves kora körül bújik elő az első maradó rágófoga. Ez azért fontos, mivel nem előzi meg tejfog kiesése, alul, felül a tejfogak mögött jelennek meg ezek a fogak. Ha számolgatjuk a tejfogacskákat, alul is 10, felül is 10 van belőlük normál esetben. Ha a középvonaltól számoljuk a fogakat, a sor végén lévő hatodik fog már biztosan felnőtt fog. Agident fogaszat A statisztikák szerint ezeket a fogakat veszítik el az emberek a legnagyobb számban, mert nem fordítanak a tisztításukra kellő figyelmet, hiszen „azok még úgy is kiesnek”! Ha elől már látható maradó metszőfog, azt megelőzte a tejfog kiesése, így könnyű felismerni. Az előbújó 6. fognak mély, zegzugos barázda rendszere lehet, emiatt, ha nem jól mossuk meg, könnyen szuvasodhatnak. Ennek megelőzésére lehet ezeken a fogakon barázdazárást végezni, amely fájdalmatlan beavatkozás és védi a fogat a romlástól. Számoljuk meg 5-7 éves gyermekünk fogait? Milyen eredmény született? Ha nem vagyunk biztosak a dologban, érdemes felkeresni fogorvosunkat gyermekünkkel, hogy tudjuk, mire kell jobban odafigyelni fogaik egészsége érdekében!

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!