2020

Fog-Blog

Mi a legfontosabb egy fogorvosi praxisban?

Sokat törtem a fejem, mi a legmegfelelőbb válasz erre a kérdésre, de igazán egy mondatban nem tudnám megfogalmazni. Fontos a páciensek életminőségét javítani, hiszen egy fájós fog, egy feldagadt arc, egy előbújni készülő bölcsességfog okozta panasz gyógyítása jelentősen javítja a közérzetet. Fontosak a helyreállító kezelések, amelyek során eltűnnek a lyukak, a letörések, a szabálytalanságok. Fontos a foghiányok pótlása, hiszen fogak nélkül nemcsak esztétikailag vagyunk „csúnyák”, de nem tudjuk a falatokat megrágni, nem tudunk harapni, a megmaradt fogaink is károsodnak a túlzott terhelés, a hiány okozta fogelmozdulások, dőlések miatt. Agident fogászat Fontos a letört, gyulladt, gócos fogak eltávolítása, esetleg gyökérkezelése, gyökértömés készítése, helyhiány miatt előtörni nem tudó, vagy beékelődött bölcsességfogak eltávolítása. Fontos a páciensek lelkének „ápolása”, hiszen a szorongás, félelem feloldása segít a kezelés minél pontosabb, precízebb elvégzésében. Fontos, hogy a kezelések fájdalommentesek legyenek, hogy jó érzéssel lehessen elmenni a rendelőből. Fontos, hogy fogorvosként minél képzettebbek és naprakészebbek legyünk a legújabb ismeretekben, technikai fejlődésben, ismerjük meg és használjuk az új felfedezéseket, eszközöket, eljárásokat. Fontos, hogy ne legyünk fáradtak, naponta feltöltődjünk energiával, legyünk empatikusak, figyelmesek, minden nap egy új kihívásnak tekintsük a kezeléseket. Ezek mind nagyon fontosak, de egyik sem a legfontosabb. Ha belegondolunk, a pácienseink többsége évente hányszor jön el hozzánk? Egyszer, kétszer? Az év többi 363-364 napjában ki felügyeli a szájhigiéniájukat? Ők maguk! A szájban élő baktériumok, mikroorganizmusok folyamatosan jelen vannak, számuk változik, kemény „harcot” kell folytatni ellenük. Ez a harc a rendszeres és alapos szájápolással tartható egyensúlyban. A hozzánk látogatók közül azoknak a legjobb a szájhigiéniájuk, akik tisztában vannak a fogápolás alapvető szabályaival, napi szinten gondoskodnak fogaik, fogágyuk egészségéről. Ha azt akarjuk, hogy pácienseink szájápolása megfelelő legyen, akkor az első és legfontosabb dolgunk nem más, mint megmutatni, megtanítani kicsiknek, nagyoknak, hogyan és hányszor kell fogat mosni, milyen eszközöket, anyagokat kell használniuk, hogy minél kevesebb panaszuk, problémájuk legyen fogaikkal, fogágyukkal, nyálkahártyájukkal. Azt hiszem ez a legfontosabb a fogorvosi munkánkban! De nem elég megmutatni, megtanítani a helyes fogápolást, azt rendszeresen ellenőrizni is kell, hogy hatékony legyen a munkánk.

Szolgáltatások

Felejtse el eddigi kellemetlen fogászati élményeit! Az Agidentnél közvetlen és oldott légkör fogadja Önt, kollégáinkkal pedig azért dolgozunk nap mint nap, hogy minden fogászati problémára megoldást nyújtsunk.

Ismerjen meg minket!

Partnerek

Rendelőnkben a készpénzes fizetésen túl az alábbi fizetési módok vannak: ✔ Fizetés bankkártyával ✔ Fizetés SZÉP kártyával ✔ Fizetés egészségpénztári kártyával

Kukkantson be a rendelő mindennapjaiba, ismerje meg kollégáinkat magánemberként is, és ne maradjon le hasznos tartalmainkról sem!